Denník N

Polícia zasiahla proti antirúškarom, ktorí blokujú supermarkety. Použila aj päste a kopance

V piešťanskom Lidli sa odohral fyzický konflikt medzi policajtmi a skupinou, ktorá vyvoláva hádky s predavačkami pre rúška.
V piešťanskom Lidli sa odohral fyzický konflikt medzi policajtmi a skupinou, ktorá vyvoláva hádky s predavačkami pre rúška.

Zasahujúcim policajtom sľubujú na Facebooku odvetu. Odporcovia opatrení zverejnili fotografie členov zasahujúcej hliadky a snažia sa nájsť, kde bývajú.

Policajti doteraz najtvrdšie zakročili voči skupine, ktorá chodí cielene do supermarketov bez rúšok vyvolávať spory. Facebookom sa hromadne šíri video z policajného zásahu, ku ktorému došlo vo štvrtok v supermarkete Lidl v Piešťanoch.

Video zachytáva, ako policajti proti niekoľkým mužom, s ktorými sa dostali do potýčky, použili aj údery päsťou a kopance.

Antirúškari tvrdia, že jednému z nich vážne poranili koleno. Policajti zase na videu vysvetľujú, že jeden z mužov, ktorí si v predajni odmietali po výzvach nasadiť rúška a všetko si nahrávali na video, udrel policajta päsťou do tváre.

„Pri incidente boli zranení dvaja policajti a jeden muž. Zranení boli jednorazovo ošetrení v nemocnici,“ oznámila polícia.

Traja muži, ktorých v Lidli zadržali, skončili v cele predbežného zadržania. „Na mieste si celý prípad prevzal vyšetrovateľ a začal trestné stíhanie pre prečiny útoku na verejného činiteľa a výtržníctva,“ dodalo Krajské riaditeľstvo v Trnave.

Samotný priebeh zákroku, pri ktorom policajti použili „donucovacie prostriedky“, sa bude ešte vyšetrovať. Ich nadriadený podľa hovorcov „vyhodnotil, že služobný zákrok bol vykonaný v súlade so zákonom“.

Hamran: Budeme nekompromisní

Priebeh zákroku ovplyvnilo aj to, že polícia zakročila v komplikovanom priestore – v úzkej uličke medzi pokladnicami.

Na razantnejší postup polície vyzýval v uplynulých dňoch premiér Eduard Heger (OĽaNO), čiastočne aj policajný prezident Štefan Hamran a tiež obchodné reťazce, ktoré sa sťažovali, že sa nedokážu pred takýmito organizovanými skupinami brániť.

Ako hodnotí Hamran zásah v piešťanskom Lidli?

„Ako som avizoval už v minulosti, polícia bude pri

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hoaxy a propaganda

Obchod

Policajný prezident

Slovensko

Teraz najčítanejšie