Denník N

Sulík nominoval do vedenia elektrární šéfa advokátskej firmy, kde robila koncipientku jeho dcéra. Všetci spolu leteli do Dubaja

Richard Sulík v Dubaji varil halušky v tričku SaS aj pre Geissenovcov. Foto - Facebook Richarda Sulíka
Richard Sulík v Dubaji varil halušky v tričku SaS aj pre Geissenovcov. Foto – Facebook Richarda Sulíka

Aktualizované 16.30 o reakciu Radoslava Ziga. Nedal som si pozor na administratívu, ale nevytvárajte dojem, že som spáchal kapitálny zločin, vraví predseda SaS k účasti svojej dcéry na lete do Dubaja.

Ministerstvo hospodárstva pod vedením Richarda Sulíka (SaS) nominovalo vlani v novembri do Predstavenstva Slovenských elektrární právnika a konateľa advokátskej firmy Ius Aegis Radoslava Ziga.

Od jesene 2019 v tejto advokátskej firme pracovala ako koncipientka Sulíkova dcéra Alexandra. Podľa Sulíka dala výpoveď tento rok v septembri a v práci skončila k 24. októbru tohto roka.

Zigo aj Alexandra Sulíková boli medzi šesťdesiatkou členov slovenskej delegácie, ktorá sa tento týždeň zúčastnila na svetovej výstave Expo v Dubaji. Leteli tam vládnym špeciálom. Zoznam členov aj s fotografiami ich pasov sa objavil na stránke uloz.to, odkiaľ si ich mohol ktokoľvek stiahnuť.

Ako už vo štvrtok upozornilo SME, firma Ius Aegis podľa centrálneho registra zmlúv pred niekoľkými dňami, konkrétne 26. októbra, podpísala zmluvu o poskytovaní právnych služieb s Úradom pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) v hodnote 51-tisíc eur. Úrad spadá pod ministerstvo hospodárstva a vedie ho Sulíkov nominant Andrej Juris.

Pellegrini: Rodinkárstvo a odmena

Prepojenie medzi Sulíkovou dcérou, Radoslavom Zigom a ministerstvom hospodárstva v piatok popoludní

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Richard Sulík

SaS

Slovensko

Teraz najčítanejšie