Denník N

Záhada supertalentu Juventusu, ktorý mizne a bojuje s depresiou

V kontrole lopty pripomína Angela Di Maríu či Erika Lamelu, často ukazuje prehľad a víziu Lionela Messiho. Do prvého tímu tradičného holandského klubu PSV Eindhoven vtrhol v sedemnástich, teraz má 19 a klub opúšťal s viac než sedemdesiatimi odohratými zápasmi za seniorov.

Kúpil ho ešte slávnejší Juventus, kde mal spolu s hráčmi ako Kaio Jorge či Manuel Locatelli viesť generáciu, ktorá nahradí starnúcu zostavu.

Po príchode do klubu ho poslali na hosťovanie do Sampdorie Janov, kde dosiaľ neodohral ani zápas. Počas októbrového asociačného termínu zmizol a už ho nebolo. Dlho o ňom nevedeli v Janove ani Turíne.

A teraz sa vôbec nevie, či hráč, za ktorého Juventus zaplatil päť miliónov eur, bude niekedy ešte behať po trávniku v čiernobielom drese.

Mohamed Ihattaren je generačným talentom. V Juventuse ho poslali na hosťovanie, odkiaľ odišiel, nikomu nedal vedieť a teraz vraj pomýšľa na to, že kariéru ukončí, skôr ako prestane byť tínedžerom.

Smrť otca ako kľúčový bod obratu

Keď Mohamed Ihattaren prišiel do Janova, hovoril o radosti a pýche, že môže hrať za Sampdoriu. Vraj všetkým ukáže, čo je Mohamed zač. A do Turína vyšle správu, že má na to, aby sa prebojoval do základnej zostavy.

Prešlo však niekoľko mesiacov a nik žiadneho Mohameda na trávniku nevidel. Raz bol na lavičke náhradníkov, a to je asi tak všetko. V polovici októbra z osobných dôvodov opustil klub a zmizol z radarov Sampdorie aj Juventusu.

Ani v rodnom Utrechte ho nebolo.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Serie A

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie