Denník N

Haščák nevedel, či ho prehliadal muž alebo žena, a sťažoval sa aj na prehliadku budovy Penty. Ústavný súd ho odmietol

Jaroslav Haščák. Foto N - Tomáš Benedikovič
Jaroslav Haščák. Foto N – Tomáš Benedikovič

Senát Libora Duľu zamietol sťažnosť Jaroslava Haščáka ešte v septembri. Bývalému partnerovi Penty okrem iného vysvetlil aj rozdiel medzi kontrolou pri vstupe do budovy a osobnou prehliadkou.

Stalo sa to 1. decembra 2020 a Jaroslavovi Haščákovi, v tom čase spolumajiteľovi Penty, sa to vôbec nemohlo páčiť. Celé Slovensko sledovalo, ako ho zo sídla tejto spoločnosti odvádzajú ozbrojení policajti v putách. Policajný zásah bol masívny, v budove prebiehala prehliadka priestorov Penty, ktorá je roky spájaná s kauzou Gorila.

Haščáka obvinili a zadržali pre podozrenie z legalizácie príjmu z trestnej činnosti aj podplácania. Podozrivý bol z toho, že za úplatok 200-tisíc eur získal nahrávku Gorily od bývalého príslušníka SIS Ľubomíra Arpáša a jeho manželky. Peniaze podľa vyšetrovateľov zaplatil na faktúry za fiktívne služby.

Na čo všetko Haščák upozornil

Odvtedy sa veľa vecí zmenilo. Haščák je na slobode, dnes už nie je spolumajiteľom Penty, pretože svoj podiel previedol cez zverenecký fond na manželku a syna. Korupčná kauza, pre ktorú ho zadržali, sa napokon aj po zásahu generálneho prokurátora Maroša Žilinku skončila odložením prípadu.

A potom je tu ešte jedna vec: Haščák sa na Ústavnom súde snažil spochybniť aj prehliadku priestorov firmy v bratislavskom Digital Parku. Sťažoval sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Jaroslav Haščák

Kauza Gorila

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie