Denník N

Inšpiroval a pomáhal, až kým nepotreboval pomoc sám. Na jar sa učil chodiť, teraz dokončil maratón v New Yorku

tommy_rivs/instagram
tommy_rivs/instagram

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

americký ultrabežec Tommy Rivers v nedeľu úspešne dokončil newyorský maratón. Absolvoval ho za 9 hodín, 18 minút a 57 sekúnd.

Za svojím osobným rekordom tak zaostal o sedem hodín.

Výsledný čas však tentokrát nehral žiadnu úlohu. Už to, že sa 37-ročný športovec dokázal opäť postaviť na štart, lekári označili za zázrak.

Úspešný atlét, tréner, a motivátor, ale aj misionár, manžel a otec troch dievčat totiž v uplynulých mesiacoch bojoval o svoj život.

V nemocnici strávil tri mesiace, uviedli ho do umelého spánku a bol odkázaný výlučne na pomoc prístrojov, ktoré nahrádzali činnosť srdca a pľúc.

Následne sa Tommy Rivers opäť učil chodiť a aj po roku pravidelne navštevuje lekárov. Zrejme tak bude musieť robiť do konca života.

Napriek tomu sa postavil na štart maratónu v New Yorku a ukázal, že ani v najzložitejších životných situáciách sa netreba vzdávať.

Výklus je pravidelný týždenný newsletter o behu, vychádza každý utorok a posielame ho aj e-mailom. Vypočuť si ho môžete aj ako podcast na kanáli Športové podcasty vo svojej podcastovej aplikácii.


Tommy Rivers Puzey, ako znie jeho celé meno, bol dokonalým príkladom úspešného človeka. Ako športovec exceloval hlavne v trailovom behu, kde víťazil na členitých tratiach s dĺžkou od 50 do 190 kilometrov. Darilo sa mu aj v behoch na ceste, zvládol najdlhší triatlon – Ironmana – a ďalšie výzvy.

Aj preto ho médiá označili za „najzdravšieho človeka, akého môžete stretnúť.“ Iní o ňom napísali, že tento „bradatý, svalnatý a milujúci otec je ako stvorený pre Instagram,“ na ktorom ho dnes sleduje viac ako 300-tisíc ľudí.

Verejnosť ho poznala tiež ako trénera a motivátora, ktorý inšpiroval tisícky iných. Okrem sociálnych sietí sa verejnosti prihováral aj cez športovú aplikáciu, fanúšikov si získal skromným prejavom, ale napríklad aj tým, že ovláda päť jazykov.

Inšpiroval tiež optimistickým prístupom k životu, starostlivosťou o rodinu či zodpovedným prístupom k tréningu – zvyčajne v divokej prírode. Minimálne jeden beh v týždni absolvoval vo Veľkom kaňone, ktorý má neďaleko od domu.

Lenže vlani v lete rutinný beh medzi skalami nedokončil. Pri tréningu náhle nedokázal dýchať a cítil sa taký vyčerpaný a dezorientovaný, že nemohol pokračovať. Ľahol si na zem a o svojom rozpoložení neskôr napísal, že si „nebol istý, či prežije.“ Napokon sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Behanie

Iné podcasty Denníka N

Športové podcasty Denníka N

Výklus

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie