Denník N

Bál sa dotknúť detí, budil sa v zakrvavenej posteli. Hossa končil kariéru so silnými liekmi

Foto N - Tomáš Benedikovič, TASR/AP, grafika - N/Peter Kováč
Foto N – Tomáš Benedikovič, TASR/AP, grafika – N/Peter Kováč

„Boli to také konské piluly,“ opísal v podcaste TAK URČITĚ Marián Hossa tabletky, o ktorých mu neskôr lekár povedal, že v jeho tele účinkujú takmer ako chemoterapia. Počas posledného pol roka ich užíval pravidelne. Raz denne dve dávky.

Výnimkou nebol ani 20. apríl 2017. Deň, keď Hossu čakal štvrtý zápas play-off proti Nashvillu. O tom, že môže byť posledný v jeho profesionálnej kariére, tušil len úzky okruh ľudí.

Aj keď mal Hossa 38 rokov, stále patril k oporám Chicaga – herným prínosom aj počtom kanadských bodov. V nedávno skončenej základnej časti bol piatym najproduktívnejším hráčom klubu, s ktorým mal platnú zmluvu aj na ďalšie štyri roky.

Ani spomínaný zápas proti Nashvillu nijako neodhalil, že Slovák bojuje s vážnymi zdravotnými problémami. Na ľade strávil takmer 19 minút a bol tretím najvyťaženejším útočníkom. Viac priestoru dostali len Patrick Kane a Artemij Panarin.

Chicago však prehralo. V zápase výsledkom 1:4, v celej sérii 0:4.

Sezóna sa skončila sklamaním a médiá špekulovali o tom, ako priniesť do klubu nový impulz. Okolo Mariána Hossu naďalej zostávalo ticho. Až do 20. júla.

Nerobte si žarty

Išlo o stručnú správu, v ktorej

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marián Hossa

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie