Denník N

Ako sa stal Štefan Harabin opäť šéfom Najvyššieho súdu

Štefan Harabin na Najvyššom súde. Foto - TASR
Štefan Harabin na Najvyššom súde. Foto – TASR

Justičná stráž pochybila, keď nezasiahla proti človeku, ktorý v budove súdu opakovane rušil poriadok, verejne slovne na ňu útočil a ponižoval, obviňoval z trestných činov, a to krikom, čím vyvolal rušivý hluk.

Autor je právnik

V utorok 26. októbra 2021 bol skvelý slnečný deň neskorého babieho leta. Dôchodca Štefan Harabin, odkedy ráno otvoril oči, sa veľmi tešil nielen z pekného dňa.

Pre verejnosť, ale hlavne pre seba pripravil predstavenie, ktorého bude režisérom, scenáristom a hercom v jednej osobe. Predstavenie na Najvyššom súde Slovenskej republiky, ktorému kedysi vládol železnou rukou ako jeho predseda.

Ešte v ten deň obehlo slovenský svet niekoľko videí, ktoré pritiahli desaťtisíce divákov.

Nedám si rúško, aj keby som mal zomrieť ja alebo vy

Hviezdou dňa nebol Elliot Rostas, ktorého súdili za antisemitské citáty našich buditeľov v jeho mesačníku a ktorý je odhodlaný nezaplatiť peňažný trest a nastúpiť do väzenia. Hviezdou, aj keď pre mnohých pochybnou, bol Štefan Harabin, ktorý sprevádzal Rostasa a jeho advokáta na Najvyššom súde.

Člen justičnej stráže, ktorý púšťal prichádzajúcich cez elektronický detektor, Harabina odmietol vpustiť, lebo nemal prekrytý nos a ústa v súlade s protipandemickými opatreniami proti covidu-19. Ten to odmietol, lebo vraj ani ústava, zákon či medzinárodné dokumenty to nevyžadujú.

Krik, urážky a posmech od stelesnenia práva a spravodlivosti Slovenska

Strážnik musel upozorniť Harabina, aby sa ho nedotýkal. Ale už nezabránil tomu (a mohol), aby Harabin dlho neziapal na celú budovu, až sa múry chveli, tváriac sa výhražne a súčasne pobavene, povznesene, akoby bol stále predsedom Najvyššieho súdu. „Zvlečte uniformu, zvlečte uniformu, zvlečte uniformu!“ Križiak proti LGBTI komunite, ktorú hádže do jedného vreca s pedofilmi, vyzýva strážcu súdu, aby sa pred ním obnažil.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Štefan Harabin

Komentáre

Teraz najčítanejšie