Denník N

Ja nič, ja Boris Kollár

Boris Kollár. Foto N - Tomáš Benedikovič
Boris Kollár. Foto N – Tomáš Benedikovič

Čo ste ešte nevedeli o človeku, o ktorom už viete všetko.

Všestranne vyčerpávajúci rozhovor kolegu Mira Kerna s predsedom parlamentu môže mať niekoľko úrovní dešifrovania. Až po tú hlbinnú, takpovediac jungovskú, či dokonca freudovskú. Tej sa však nateraz nedotýkajme.

Z biznisu (kalého či nekalého) plynulo prešli do politiky už mnohí. Predsa len, mať fun stranu je zábavnejšie ako mať Fun rádio. A vlek je menej ako výťah k moci.

BK od svojich politických prvopočiatkov slúži ako referenčný rámec údivu. On, otec toľkých detí s toľkými ženami, založí stranu s názvom Sme rodina? On, ktorý sa ako steblo trávy ohne pri každom poryve nálad voličov, sa označuje za konzervatívca a ešte mu to aj zožerú? On, zmyslov zbavený krikľúň z videí o utečencoch, salviniovec a lepenovec z Karpatskej kotliny, má tú drzosť hovoriť, že za tridsať rokov v ňom rezonovali tri veci: Miklošova reforma, vstup do NATO a vstup do EÚ?

On, čo sa vyšvihol z pouličného veksláka cez vlekára až na druhú ústavnú pozíciu?

Napriek obrovskej energii, ktorú vkladá Kollár do svojho populizmu, do svojej neomylnej koaličnej opozičnosti, jeho percentíčka stagnujú nad hranicou zvoliteľnosti. Prečo?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Komentáre

Teraz najčítanejšie