Denník N

Tak dlho na prvý gól ešte nikdy nečakal. Tatara však môže tešiť, ako New Jersey prekvapuje NHL

Tomáš Tatar. Foto - TASR/AP
Tomáš Tatar. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

v najúspešnejšej ére slovenského hokeja sme boli zvyknutí na tímy NHL s viacerými Slovákmi. Napríklad v St. Louis ich bolo v sezóne 2000/2001 až šesť.

V tejto sezóne zatiaľ zasiahlo do hry celkovo len osem Slovákov, preto je menším paradoxom, že hneď traja nastúpili za rovnaký tím – New Jersey Devils.

Tomáš Tatar, Christián Jaroš a Marián Studenič v úvode sezóny zostali v prvom tíme a všetci traja dokonca nastúpili v prvom zápase proti Chicagu. Nasledujúce zápasy však ukázali, že stabilnú pozíciu má podľa očakávaní iba najskúsenejší Tatar.

Ani jemu sa však v úvode sezóny veľmi nedarilo, keď na prvý gól čakal až dvanásť zápasov, teda najdlhšie v kariére. Strelil ho v poslednom zápase proti New Yorku Islanders, keď sa od jeho nohy odrazil puk do brány po strele Dougieho Hamiltona.

„Bol to škaredý gól, ale určite ho beriem,“ hovoril Tatar po zápase. „Cítil som na seba tlak, v každom zápase som mal šance a pre myseľ je ťažké, keď vám to tam nechce padnúť. Mal som však pocit, že robím veľa dobrých vecí a raz sa to zlomí,“ dodal.

Dlhá séria zápasov bez gólu bola pre slovenského útočníka bezpochyby nepríjemná, no na druhej strane ho musí tešiť, že Devils zvládli úvod sezóny prekvapujúco dobre, hoci si musia poradiť bez dvoch zranených kľúčových útočníkov.

V NHL v piatok zaujal aj odpisovaný brankár Zachary Fucale. Niekdajší veľký talent, ktorý sa nedokázal poriadne presadiť ani v AHL, teraz vo Washingtone Capitals vychytal historické víťazstvo.

Týždeň v NHL vám prinášame každý víkend počas sezóny a posielame ho aj e-mailom ako newsletter.


To, že Tomáš Tatar na seba pociťoval tlak, nie je vôbec prekvapením. V New Jersey sa totiž ocitol v preňho doteraz nepoznanej pozícii, keď je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Týždeň v NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie