Denník N

Nové rozdelenie okresov: červené budú od pondelka už len Bratislava a Dunajská Streda

Od pondelka 22. novembra bude v čiernej farbe 54 okresov. Platia tam najprísnejšie opatrenia.

Od pondelka 22. novembra bude 54 okresov na Slovensku v čiernej farbe, kde platia najprísnejšie opatrenia. V červenej fáze ostáva len päť bratislavských okresov a Dunajská Streda. Tento týždeň sú v červenej farbe ešte aj Komárno a Šaľa, od pondelka postupujú do bordovej. V bordovej fáze bude 19 okresov.

Správu o tom, že stále viac sa po krajine rozširuje čierna farba, sa dozvedáme v deň, keď je v nemocniciach voľných už len 20 miest na pľúcnej ventilácii.

V červených okresoch je ešte možné chodiť aj dovnútra reštaurácií pre očkovaných a aj v režime OTP; verejné akcie sú pre očkovaných bez obmedzenia kapacity a v režime OTP s výrazným obmedzením

V bordovej fáze sa už neočkovaní nemajú dostať dovnútra reštaurácií a môžu si jedlo kúpiť len cez okienko. Mal by platiť aj zákaz vychádzania od 21.00 do 5.00 hod., na to však nemáme vyhlásený núdzový stav.

V čiernych okresoch je možný len okienkový predaj v reštauráciách aj pre očkovaných; hromadné podujatia sú už len pre očkovaných, aj to maximálne sto účastníkov. A mali by platiť obmedzenia pohybu aj cez deň, aj na to však treba núdzový stav.

(Detailné pravidlá v okresoch nižšie v texte.)

Sfarbenie regiónov zodpovedá zhoršovaniu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie