Denník N

Relaxujte a užívajte si pokoj, o šťastné a veselé sa postaráme my

Doprajte si na Vianoce všetko, čo milujete. Strávte čas s rodinou pri nádherne prestretom stole, vychutnávajte si prvé sústo vyprážaných podkovičiek kapra, lahodne krémový majonézový šalát a kapustnicu, ktorej omamná vôňa vám zostane v pamäti aspoň do osláv Nového roka. Ale počkať!

Presne v tomto harmonickom a romantickom rozpoložení zotrvajte, zasnívajte sa. Do momentu, kým vám v hlave nezačne blikať kontrolka. Čo kontrolka, rovno maják!

Kedy, povedzte mi kedy!?

Mamíííí? A také tie kokosové guličky si už spravila, tie, vieš, s lentilkami…Láska, máme už pre Klárku kúpené tie korčule? Jakub už povedal, ktorú konzolu to chce? Mamííí?

Veľmi by ste to chceli „odfláknuť“. Nevšímať si to. Urobiť to trochu menej komplikovane… no akosi vám to svedomie nedovolí. Máme zakorenené, že Vianoce musia byť domáce a na všetkých frontoch perfektné. Výsledkom toho sú mamy a tatovia, ktorí po sviatkoch radosti a pokoja vyzerajú nanajvýš neradostne a nepokojne.

Rezervujte si vianočné a novoročné pobyty v piešťanskom kúpeľnom hoteli Esplanade a užite si sviatky bez starostí.

Skúste si to predstaviť tento rok inak. Spravte si rodinné Vianoce, počas ktorých opustíte vyhriate periny hoci aj okolo obeda. Nebude to preto, lebo ste ponocovali pri zdobení stromčeka. Vaše kroky z postele nepovedú v zrýchlenom tempe k sporáku. Nebudete sa musieť postaviť ku kadi s kaprami, aby sa vám na poslednú chvíľu pred hypermarketom nejaký ušiel.

Vašou jedinou úlohou bude aspoň ako – tak načas prísť na masáž, do sauny, či do legendárneho piešťanského Bahniska alebo Zrkadliska. Či stavíte na najväčšie  balneologické centrum s rozlohou 7000 m2 . To je to jediné, čo budete riešiť. Beriete?

Všade nájdete geotermálnu vodu, ktorá pôsobí blahodarne na kĺby, svaly a pohybový aparát. Vyviera z hĺbky viac, ako dva kilometre a je zázračnou prísadou, ktorá dotvára unikátny piešťanský peloid ťažený v okolí Kúpeľného ostrova.

Piešťanské bahno vyzrieva v špeciálnych bazénoch, v ktorých sa zmiešava s geotermálnou vodou a pôsobením minerálov a biologických zložiek získava zamatovo jemné, antracitovo sfarbené bahno svoje unikátne vlastnosti. Jeho účinok na telo a ducha môžete zhodnotiť sami.

Už počas týchto Vianoc a osláv Nového roka príďte na vlastnej koži vyskúšať účinky piešťanského bahna a pohostinnosť piešťanského Kúpeľného ostrova. Rezervujte si svoj pobyt, počet miest je limitovaný.

To by sme mali. Stále sa bavíme o 24. decembri a okolitých, za normálnych okolností pomerne nabitých a stresujúcich dňoch! Vytiahnete si svoju slávnostnú garderóbu, na pery si dáte jemný rúž, mužovi napravíte kravatu a deťom pomôžete do pulóvrikov. Sadnete si k prekrásne prestretému stolu vyhradenému len a len pre vás a pri mihotavom plamienku sviečky si dáte tradičnú vianočnú večeru.

Nebude chýbať vianočné pečivo, dobré pitie a úslužný personál, ktorý sa vám v tento sviatočný deň rovnako, ako aj po iné dni bude snažiť vyjsť v plnej miere v ústrety. No a Piešťany by neboli Piešťanmi, keby nemali pre všetkých sviatočných hostí pripravené aj malé prekvapenie.

Tradície sú na to, aby ste si ich užili

Neváhajte. Spraviť si Vianoce či Nový rok inak nie je hriech. Je to vykročenie z každoročnej rutiny, ktoré vás presvedčí o tom, že sa to dá aj inak a že Vianoce nie sú už len „vyšpičkovaním“ celoročného zhonu, ale môžete ich aj so svojimi najbližšími prežiť v príjemnej atmosfére, hoci aj mimo domova a najmä, na unikátnom mieste, ktorého pridanú hodnotu si už po stáročia užívajú mladí, starí, zdraví i chorí. Prajeme vám krásne sviatky a veľmi radi sa s vami uvidíme na piešťanskom Kúpeľnom ostrove v štvorhviezdičkovom hoteli Esplanade.

Všetky informácie o rezerváciách, programe, opatreniach a špeciálnych pobytoch nájdete na stránke: Vianočné pobyty – Ensana Piešťany, Slovensko (ensanahotels.com)

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko, Zdravie

Teraz najčítanejšie