Denník N

Nový covid automat: Premiér hovorí o lockdowne pre neočkovaných, nové obmedzenia dostanú aj očkovaní

Vladimír Lengvarský a Eduard Heger. Foto - TASR
Vladimír Lengvarský a Eduard Heger. Foto – TASR

Zmeny platia od pondelka: v práci bude povinný OTP režim, neočkovaní sa nedostanú do nákupných centier a do obchodov, kde nepredávajú základné potreby. Reštaurácie nebudú v čiernych okresoch otvorené ani pre očkovaných.

Vláda schválila nové obmedzenia. Premiér Eduard Heger ich nazýva lockdownom pre neočkovaných, čiastočné obmedzenia pribudnú aj pre očkovaných. Zmena má platiť od pondelka na tri týždne a má pomôcť stabilizovať stav v nemocniciach – vláda reaguje na rýchly nárast počtu pacientov v nemocniciach a počtu infikovaných.

Neočkovaných po novom nepustia na miesta, kam sa dnes ešte dostali napríklad s testom – nedostanú sa napríklad do nákupných centier ani do obchodov, ktoré nepredávajú základné produkty. Okrem očkovaných do týchto obchodov budú môcť ísť ľudia, ktorí prekonali covid za posledných 180 dní.

Hromadné podujatia budú len pre zaočkovaných a pre tých, čo chorobu prekonali.

Obmedzenia budú mať aj očkovaní – v čiernych okresoch úplne zatvoria posilňovne, wellness aj reštaurácie – predaj jedla v reštauráciách v čiernych okresoch bude možný len cez okienko a cez donášku. Zakázané ostáva v čiernych okresoch aj ubytovanie, a to pre všetkých. Výnimkou je len ubytovanie v karanténe a služobné cesty.

Nový covid automat zavádza prísne obmedzenia pre neočkovaných

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie