Denník N

Hmla, tma a veľa mäkkého snehu. Vlhovú čaká prvý slalom sezóny, v Levi sa naň chystala tri týždne

Petra Vlhová po vlaňajšom triumfe v Levi. Foto – TASR/AP
Petra Vlhová po vlaňajšom triumfe v Levi. Foto – TASR/AP

Pre Petru Vlhovú sa cez víkend naplno rozbieha nová sezóna Svetového pohára. V sobotu aj v nedeľu bude vo fínskom Levi štartovať v slalome, v oboch prípadoch sa prvé kolo začne o 10.30, druhé o 13.30 nášho času.

Lyžiarky začali sezónu už takmer pred mesiacom – v rakúskom Söldene Vlhová skončila v obrovskom slalome tretia. Potom však nasledovala tradičná pauza, po ktorej už bude program Svetového pohára viac nahustený. Len do konca roka je v kalendári 14 pretekov Svetového pohára.

Vlhová však nastúpi len na niekoľko z nich. Na rozdiel od predchádzajúcej sezóny, keď sa vo Svetovom pohári úspešne snažila o celkové prvenstvo, má tentokrát odlišné priority.

V sezóne sa chce zamerať predovšetkým na slalom a obrovský slalom, čo uplynulý víkend potvrdila rozhodnutím neštartovať v paralelnom slalome v rakúskom Lech/Zürs a namiesto pretekov uprednostnila tréning.

Teším sa, keď uvidím slnko vyššie

Na prvý slalom v sezóne sa pripravovala priamo v jeho dejisku. Do Levi pricestovala na konci októbra a na severe Fínska za polárnym kruhom strávila tri týždne. Podobnú stratégiu zvolila aj vlani a ukázalo sa to ako správne rozhodnutie, keďže pred rokom sobotný aj nedeľný slalom vyhrala.

„Cítim sa dobre, lyžujem dobre,” hovorila Vlhová pred štartom v Levi počas online tlačovej konferencie. „Neviem presne posúdiť, či som rýchla, ale cítim sa pripravená. Myslím si, že sme urobili všetko, čo sme mohli.”

Vlhová je presvedčená, že tri týždne strávené vo Fínsku budú pre ňu cez víkend výhodou. Zároveň však dodáva, že život v Levi nie je vždy jednoduchý.

„Úprimne povedané, ve

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Petra Vlhová

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie