Denník N

Očkovaní nie sú neohrození supermani, aj SaS by to mala pochopiť

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Aj zástancovia inak správneho zvýhodňovania očkovaných by si mali priznať, že situácia sa zmenila a už je príliš zlá.

Ministri SaS sa zdržali hlasovania za nový covid automat s argumentom, že sprísňuje aj podmienky pre očkovaných. Tejto výhrade sa dá vo všeobecnosti rozumieť, ale v aktuálnej fáze pandémie nie je správna. Covidu je totiž všade tak veľa a trpia ním, dokonca zomierajú, aj očkovaní, že nedáva zmysel trvať na tom, aby sa nemuseli obmedzovať. Ono to nieže nedáva zmysel, ale je to priam škodlivé.

Nijako to nespochybňuje užitočnosť očkovania ani zvýhodňovanie zaočkovaných. Každý, kto ho ešte nemá za sebou, by sa mal konečne rozhýbať. Lenže ľudí, ktorí túto možnosť doteraz nevyužili, je jednoducho tak veľa, že už neohrozujú len seba, ale aj tých očkovaných, u ktorých vakcíny nezabrali, zabrali menej alebo u nich po pol roku prestávajú účinkovať. Nechať tieto rizikové skupiny žiť s pocitom, že sa za žiadnych okolností nemusia obmedzovať, by bol neprijateľný hazard.

Samozrejme, pre vládu je to nepríjemná situácia. Sľubovala predsa, že vakcína očkovaným zabezpečí slobodu, a mnohí z nich sa môžu cítiť podvedení. Pre nich len dve rady.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Komentáre

    Teraz najčítanejšie