Denník N

Heger rozhodnutie Žilinku preveriť výroky o Magušinovej berie, Hanus z Postoja to považuje za scestné (anketa)

Foto - TASR
Foto – TASR

Generálny prokurátor Maroš Žilinka v deň výročia Nežnej revolúcie oznámil, že nechá preveriť, či nedošlo k spáchaniu trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia výrokmi komentátora denníka SME Petra Tkačenka na Twitteri na adresu speváčky Simy Magušinovej. Výmena názorov na Twitteri medzi Tkačenkom a Radom Ondřejíčkom, ktorý je autorom Cynickej obludy, sa stala za posledné dni široko preberanou témou.

Rado Ondřejíček sa za svoj komentár, v ktorom označil speváčku za postihnutú, lebo je kresťanka, ospravedlnil. Spravila tak aj šéfredaktorka SME Beata Balogová, komentátor Tkačenko to neurobil. Pripomeňme, že pôvodne zverejnil, že je čas napísať hanopis na Magušinovú, a po Ondřejíčkovom komentári v rámci statusu odpísal, že by bolo treba zašiť Magušinovú, aby nepokračovala v produkcii.

Generálny prokurátor teraz poveril Úrad špeciálnej prokuratúry, v ktorého pôsobnosti sú trestné činy extrémizmu, aby sa na túto kauzu pozrel.

Denník N oslovil politikov aj právnikov s nasledujúcou otázkou:

Ako hodnotíte rozhodnutie Maroša Žilinku preveriť výroky komentátora SME o speváčke Sime Magušinovej, ktoré oznámil verejnosti 17. novembra?

Eduard Heger, premiér, OĽaNO

Predseda vlády Eduard Heger vzal rozhodnutie generálneho prokurátora Maroša Žilinku na vedomie. Výroky, ktoré zazneli na adresu speváčky Simy Magušinovej zo strany komentátorov denníka SME, boli ďaleko za hranicou toho, čo premiér nazýva kultúra úcty. Žiaľ, tento surový jazyk je v komunikácii na sociálnych sieťach nebezpečne rozšírený a používajú ho ľudia z rôznych názorových táborov. Premiér očakáva od generálnej prokuratúry, že bude v ochrane zákonnosti v prípade verbálnych aj neverbálnych prejavov dôsledná.

Martin Hanus, šéfredaktor, Postoj.sk

Keďže sa nás táto kauza kvôli nášmu kolegovi osobne týka, začnem

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie