Denník N

Notársky úrad v Žiari nad Hronom chce po rodičoch obsadiť syn, ktorý profitoval z ich pochybných krokov

Viliam Kutenič vyhral výberové konanie, no ministerka spravodlivosti váha s vymenovaním. S notárskym úradom jeho rodičov sa spájajú pochybné vydržania, za ktoré je jeho mama Mária Kuteničová obvinená.

Žiaru nad Hronom chýba už viac ako rok notár. A hoci výberovým konaním prešiel kandidát, stále nie je isté, či notársky úrad obsadí. Ide o Viliama Kuteniča, syna niekdajších žiarskych notárov Márie a Štefana Kuteničovcov, ktorí sa s úradom nelúčili s najlepšou povesťou.

Keď končil jeho otec Štefan Kutenič, mal na krku disciplinárne konanie. Rovnako aj matka Mária, ktorá je zároveň obvinená zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a z podvodu. Obvinenie súvisí s výkonom notárky.

V prípade notárskej rodiny je veľké podozrenie, že syn a úspešný kandidát o pochybnom úradovaní svojich rodičov vedel a dokonca z neho profitoval. Ministerka spravodlivosti preto váha, či ho do funkcie vymenuje.

Na notárov mnohí nespomínajú v dobrom

Notársky úrad Kuteničovcov v Žiari nad Hronom bol neprehliadnuteľný. Miestni ho veľmi dobre poznali, rovnako ako aj notársky manželský pár.

Štefan Kutenič

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie