Denník N

Nevera, ktorá sa neodohrávala v posteli, ale aj tak bolela

Ilustračné foto - Flickr.com/Brian Donovan
Ilustračné foto – Flickr.com/Brian Donovan

Za emocionálnu neveru sa dá považovať aj to, že sa so svojimi vnútornými pocitmi nezverujeme partnerovi.

Keď Andrej prisahal Zuzane na zdravie ich detí, že jeho vzťah s kolegyňou Danou je výhradne platonický, verila mu. To však neznamená, že ju to netrápilo. Nedokázala nad tým mávnuť rukou. „Cítila som sa podvedená a podvádzaná a poviem rovno, že som veľmi žiarlila,“ hovorí o vzťahu medzi Andrejom a Danou.

„Všetko bolo znásobené tým, že ona sa poznala s Andrejom dlhšie ako ja. Boli spolužiaci na vysokej, išli spolu pracovať do rovnakej firmy, potom z nej odišli a založili si vlastnú. Ja som do tohto príbehu vstúpila až v tomto bode,“ opisuje Zuzana, ktorá sa s Andrejom spoznala, keď mali obaja po tridsiatke.

Zuzana počas chodenia s Andrejom nikdy nevnímala Danu ako sokyňu v láske alebo, ako to sama označuje, „ako niekoho, pri kom by som sa obávala, že mi odvedie frajera“. V jej očiach boli jednoducho spolupracovníci, formálne aj dvaja konatelia jednej firmy. Bolo pochopiteľné, že sa veľa stretávali, rozprávali, volali si aj v noci, cez víkendy aj počas sviatkov.

„Rozbiehali firmu v oblasti, kde je veľa konkurencie, kde sa nedajú odkladať rozhodnutia len preto, že je víkend alebo máte naplánované kino, lebo inak by im ušla príležitosť. Brala som to ako

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie