Denník N

Policajný prezident Hamran: Vždy, keď ideme po oligarchoch, klepnú nám po prstoch (+ video)

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Ako sa majú dvaja policajti, mestský a štátny, ktorí boli zranení 17. novembra na protestoch, keď do nich niekto hodil pyrotechniku? 

Bol som priamo v teréne, bol som aj na štábe, dnes som sa informoval detailne, aké sú tam zranenia a vyzerá to tak, že ide o ľahké povrchové zranenia, popáleniny, sú v poriadku.

Kto bol ten páchateľ?

Jedného, ktorý hodil svetlicu, máme stotožneného. Ostatné ešte zisťujeme na základe kamerových záznamov, zhromažďujeme všetky materiály. Jeden je obvinený z útoku na verejného činiteľa a hľadáme ďalšieho. Začaté stíhanie vo veci pre útok na verejného činiteľa máme aj v dvoch ďalších prípadoch, dve osoby sme zadržali a obvinili, a v ďalšom hľadáme páchateľa.

Video: Celý rozhovor s policajným prezidentom Hamranom (autorky: Monika Tódová, Michaela Barcíková)

Čo policajtov najlepšie ochráni pred takýmto útokom pyrotechnikou?

Musia byť náležite vyškolení a vystrojení, špeciálne ochranné pomôcky a správna taktika, ktorú zvolia v teréne. Ak je tam dav 5-6-8-10-tisíc ľudí a z toho jeden neprispôsobivý občan hodí medzi nohy policajtov svetlicu, tak tomu sa zabrániť nedá.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Iné podcasty Denníka N

Policajný prezident

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Vojna v polícii

Slovensko

Teraz najčítanejšie