Denník N

Ďalší rekord: 9171 nových prípadov. Situácia s covidom je u nás najhoršia na svete

Rekordná je aj pozitivita testovania.

Za piatok pribudlo rekordných 9 171 pozitívnych PCR testov, najviac od začiatku pandémie. Epidemická situácia na Slovensku sa tak naďalej zhoršuje. Doterajší rekordný denný prírastok bol tento utorok, a to 8 342 prípadov.

Ako ukazuje rebríček portálu Our World in Data, Slovensko je so sedemdňovou incidenciou 11 500 nových prípadov na milión obyvateľov aktuálne krajinou s najhoršou nahlásenou epidemickou situáciou na svete.

Rebríček portálu Our World in Data. Slovensko má aktuálne najhoršiu epidemickú situáciu na svete.

V piatok sa urobilo vyše 27-tisíc PCR testov, z ktorých pozitívnych bolo 34,5 percenta. Takáto vysoká pozitivita bola naposledy na začiatku roka – na vrchole druhej vlny.

Sedemdňová pozitivita po krátkom poklese ďalej rastie a prekonáva nové rekordy. Za posledných sedem dní bolo pozitívnych 31,5 percenta všetkých PCR testov. Takáto vysoká pozitivita testovania nebola ani na vrchole druhej vlny; vtedy sedemdňová pozitivita neprekročila 30 percent.

Rastie aj pozitivita antigénového testovania, ktorá včasnejšie reaguje na zmeny epidemickej situácie. Tá už prekonala 8 percent a blíži sa k rekordu z druhej vlny.

Situácia sa rýchlo zhoršuje aj v slovenských nemocniciach.

Obsadených je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie