Denník N

Vlhová – Shiffrinová 1:1. A zajtra sa Petra bude cítiť lepšie, hovorí jej kondičný tréner

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

Petra Vlhová vyhrala prvý slalom sezóny Svetového pohára vo fínskom Levi pred Mikaelou Shiffrinovou a Lenou Dürrovou.

Vlhovú so Shiffrinovou delilo v cieli 0,31 sekundy, no lyžiarky zažili úplné iné predchádzajúce týždne.

V celkovom poradí SP Vlhovej so 160 bodmi patrí tretia priečka, vedie Shiffrinová (180) pred Andrejou Slokarovou (168).

Lyžiarky zajtra čaká v Levi ďalší slalom, rovnako ako dnes ho bude vysielať JOJ Šport. Nová stanica nie je dostupná u všetkých operátorov ani online. Preteky sa dajú sledovať aj na Eurosporte, ČT Sport a vysiela ich aj rakúska ORF.

Vlhová newsletter je článok, ktorý prinášame po každom štarte Petry Vlhovej a zhŕňame v ňom aktuálne dianie. Celý vám ho môžeme posielať e-mailom, stačí sa prihlásiť na odber.


Ak by sme technické disciplíny vo Svetovom pohári zjednodušili na súboj Petry Vlhovej s Mikaelou Shiffrinovou, po prvých troch podujatiach je to 1:1.

Ešte v októbri vyhrala obrovský slalom v Söldene Shiffrinová, Vlhová bola tretia. Pred týždňom obe vynechali paralelný slalom v stredisku Lech Zürs, a dnes sa vo fínskom Levi stretli v slalome – vyhrala Vlhová pred Shiffrinovou, tretia skončila Lena Dürrová.

„Naozaj začínam milovať Fínsko, aj toto počasie a túto zjazdovku, naozaj tu rada jazdím, je to pre mňa výnimočné. Nestáva sa často, aby som v nejakom stredisku vyhrala viac pretekov za sebou, som naozaj šťastná, lebo to nebolo ľahké,“ povedala Vlhová pre miestnu moderátorku bezprostredne po triumfe.

V Levi vyhrala slalom celkovo štvrtýkrát, čím vyrovnala štatistiku práve Shiffrinovej.

Vlhová jazdila dynamicky s neustálym kontaktom lyží s podložkou. Predvádzala precízne načasované oblúky, ktoré dokončovala po vonkajšej lyži s následným zrýchlením.

„Lepšie sa mi išlo druhé kolo. Prvé bolo dobré, ale predsa len, bolo prvé [slalomové] v sezóne, nevedela som, na čom som. V druhom kole som sa snažila vylepšiť spodnú pasáž, kde som trošku [v prvom kole] stratila. Druhé kolo sa mi išlo dobre,“ povedala Vlhová vo videu pre SKI TEAM VLHA/SZL.

Druhé kolo Petry Vlhovej:

Rozdielna príprava

Vlhová a Shiffrinová mali na prvý slalom sezóny odlišnú prípravu. Slovenská lyžiarka strávila priamo v Levi posledné takmer tri týždne, za polárny kruh sa presunula po obrovskom slalome v Söldene.

Zvažovala, že si odtiaľ odskočí na minulotýždňový paralelný slalom do rakúskeho Lech Zürs, no keďže sa nesústreďuje na veľký glóbus, ale na februárovú olympiádu, radšej zostala trénovať vo Fínsku.

„Boli to náročné tri týždne, ale vedeli sme, do čoho ideme. Urobili sme maximum, aby som podala čo najlepší výkon; nakoniec sa to vyplatilo, takže pokračujeme,“ povedala Vlhová.

Tá sa v štvrtkovom konferenčnom rozhovore pre slovenské médiá sťažovala na veľa mäkkého snehu, ktorý v Levi napadol. Súťažná zjazdovka však bola tvrdá, čo vyhovuje jej agresívnemu silovému štýlu jazdy viac ako technickejšej Shiffrinovej.

Američanka sa nepripravila ako Slovenka – znemožnilo jej to

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Petra Vlhová

Vlhová newsletter

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie