Denník N

Pre tretiu dávku je rozhodnutá necelá polovica zaočkovaných, ukázal prieskum Focusu

Očkovacie centrum na Národnom futbalovom štadióne. Foto N - Tomáš Benedikovič
Očkovacie centrum na Národnom futbalovom štadióne. Foto N – Tomáš Benedikovič

Agentúra sa koncom októbra pýtala aj neočkovaných, či sa neplánujú očkovať. Jednoznačne sa chystalo len minimum z nich, no asi 30 percent nevedelo alebo váhalo.

Približne 46 percent ľudí, ktorí sa v predchádzajúcich mesiacoch zaočkovali jednou či dvomi dávkami niektorej vakcíny proti covidu-19, bolo rozhodnutých podať si aj tretiu, posilňovaciu dávku.

Necelá tretina zaočkovaných ešte nevedela alebo váhala, vyše 20 percent sa treťou dávkou zaočkovať neplánovalo.


Ukázal to prieskum agentúry Focus pre politickú reláciu Na telo televízie Markíza. Agentúra zbierala dáta ešte koncom októbra, čiže pred mesiacom. Odvtedy sa pandemická situácia na Slovensku výrazne zhoršila, čo môže mať na aktuálne nálady ľudí vplyv.

K 21. novembru bolo na Slovensku aspoň prvou dávkou zaočkovaných 2 577 522 ľudí (asi 47 percent). Aj druhú dávku malo 45 percent obyvateľov, tretiu dávku už očkovacie centrá podali necelým piatim percentám populácie. Ide približne o štvrť milióna ľudí.

Za tretiu dávku skôr starší

O niečo odhodlanejší očkovať sa aj treťou dávkou boli respondenti vo veku nad 55 rokov, teda z pohľadu ochorenia covid-19 rizikovejšia skupina, rozdiely však neboli veľké.

Focus má k dispozícii aj pohľad podľa voličov strán,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie