Denník N

Vlhová tieto víťazstvá potrebovala. Boli tam otázniky ohľadom trénera, povedal Klimčík

Vlhová oslavuje svoje piate víťazstvo v Levi. Foto – TASR/AP
Vlhová oslavuje svoje piate víťazstvo v Levi. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

Petra Vlhová vyhrala oba úvodné slalomy sezóny, ktoré sa konali v Levi. Vo fínskom stredisku zvíťazila pri svojich posledných štyroch štartoch.

Druhé aj tretie miesto boli rovnaké ako včera – druhá bola Mikaela Shiffrinová, tretia Lena Dürrová.

Vlhovej kondičný tréner Šimon Klimčík hovorí, že tieto víťazstvá jej pomohli mentálne. „Myslím si, že tam boli otázniky, či zmena trénera bola správna voľba, aj všetky tie veci okolo. Myslím si, že tieto dve víťazstvá potvrdili, že sme na správnej ceste,“ povedal v štúdiu JOJ Šport.

Ženský Svetový pohár sa sťahuje do amerického Killingtonu, kde je na budúci víkend na programe obrovský slalom aj slalom.

Vlhová newsletter je článok, ktorý prinášame po každom štarte Petry Vlhovej, zhŕňame v ňom aktuálne dianie. Celý vám ho môžeme posielať e-mailom, stačí sa prihlásiť na odber.


Petra Vlhová v polovici októbra na tlačovej konferencii v Bratislave hovorila, že je s novým trénerom Maurom Pinim spokojná, hoci aj ona ho niekedy porovnáva s Liviom Magonim. „Poviem si vtedy chvalabohu, takže porovnávam len v pozitívnom,“ povedala.

Pini toho zmenil veľa. Fanúšikovia si všimnú hlavne komunikáciu s médiami, ktorá – ak z jeho strany vôbec príde – je zdržanlivá.

Švajčiarsky tréner zmenil aj systém tréningu – už sa nezameriava na objem toľko ako Magoni. „Nebude mať dvanásť jázd, ale jednu, v ktorej treba podať výkon. A to je hlavný rozdiel v tom, aký pohľad máme na jej ďalšie smerovanie. Neznamená to však to, že si môže dovoliť ubrať z tréningového objemu,“ hovoril v auguste jej manažér Richard Galovič.

Vlhová tiež avizovala, že už určite neabsolvuje všetky preteky Svetového pohára ako minulý rok, čo aj splnila hneď druhým v poradí – minulý týždeň nepricestovala na paralelný slalom do rakúskeho Lech Zürs.

Z výroku jej kondičného trénera Šimona Klimčíka v štúdiu JOJ Šport vyplýva, že o zmenách vo filozofii nebola stopercentná zhoda. „Petra

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Petra Vlhová

Vlhová newsletter

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie