Denník N

Euroligy: Solskjaer sa usmieval až do trpkého konca. Čo zanechal v United a kto ho môže nahradiť

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

v tohtotýždňových Euroligách sa dočítate aj o tom:

  • prečo sa United rozhodol vyhodiť Solskjaera až teraz;
  • že Xaviho debut priniesol Barcelone negatíva aj pozitíva;
  • prečo sa Lautaro Martínez ospravedlnil fanúšikom po strelení kľúčového gólu;
  • prečo sa vedú debaty, na čo je vlastne v lige Greuther Fürth či
  • ako to vyzerá s prestupom Mbappého do Realu.

V Euroligách sa snažíme každý týždeň zhrnúť to najpodstatnejšie, čo sa cez víkend stalo v piatich špičkových ligách. Môžete ich dostávať aj ako newsletter.


Anglicko: Usmieval sa až do trpkého konca

Manchester United musel spraviť zmenu. Manažér Ole Gunnar Solskjaer, o ktorého odchode sa v posledných týždňoch špekulovalo, v noci zo soboty na nedeľu skončil.

Definitívne rozhodnutie prišlo na „núdzovom“ rokovaní funkcionárov, ktoré sa uskutočnilo po prehre 1:4 s nováčikom Watfordom.

Podľa medializovaných informácií sa United momentálne snaží nájsť jeho nástupcu, ktorý by sedel na lavičke do konca sezóny. Tím dočasne preberie Solskjaerov spolupracovník Michael Carrick, doteraz tréner prvého tímu.

United predtým podľahol Liverpoolu (0:5) aj Manchestru City (0:2) a proti Watfordu opäť podal katastrofálny výkon.

Brankár David De Gea v pozápasovom rozhovore rozprával o „nočnej more“, stopér Harry Maguire dostal červenú kartu. Solskjaer navyše priznal, že išlo o „najhoršiu hru“ jeho hráčov, ale už nedodal, či iba v tejto sezóne, alebo počas jeho necelých troch rokov na Old Trafforde.

Solskjaer v nedeľu pre klubové médiá povedal: „Odídem prednými dverami, lebo si myslím, že všetci vedia, že som pre tento klub odovzdal všetko.“

Do United prišiel v decembri 2018 po tom, ako skončil José Mourinho; pôvodne mal byť len krátkodobým riešením. Nakoniec zostal natrvalo, v minulej sezóne United doviedol na druhé miesto v lige a do finále Európskej ligy.

Po zlom štarte do tejto sezóny sa však čoraz viac rozprávalo o tom, že ho klub vyhodí. Po prehre s Liverpoolom zostal, podporil ho legendárny manažér Sir Alex Ferguson aj kluboví riaditelia Ed Woodward a Richard Arnold.

United preto prišiel o Antonia Conteho, ktorý sa už medzitým dohodol s Tottenhamom. Práve o ňom sa špekulovalo ako o budúcom manažérovi United.

Novinár Daniel Taylor z Athleticu špekuluje, že váhavosť United mohla vychádzať aj z nedávnej situácie v 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bundesliga

Euroligy

Futbal

La Liga

Ligue 1

Premier League

Serie A

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie