Denník N

Trojtýždňový lockdown pre všetkých je opäť v hre. Vláda ho môže skúsiť presadiť bez SaS, nakrátko aj s núdzovým stavom

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Foto - TASR
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Foto – TASR

Aktualizované o ďalšie reakcie o 17.30 h – Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský chce vláde opäť navrhnúť trojtýždňový lockdown pre očkovaných aj neočkovaných.

Kabinet Eduarda Hegera (OĽaNO) bude tento týždeň rozhodovať o tom, či sa Slovensko nevyberie rovnakou cestou ako Rakúsko a nevyhlási dočasný trojtýždňový lockdown pre všetkých, teda očkovaných aj neočkovaných. Navrhuje to minister zdravotníctva.

Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) v pondelok na konferencii Vizionári povedal, že ak by sa všeobecný lockdown zaviedol čo najskôr, Vianoce by mohli byť bez prísnych opatrení. Zároveň však dodal, že by išlo o prvé kolo lockdownu, a ak by nezabralo, uzávera by mohla pokračovať. Minister informoval, že aj očkovaní ľudia v najviac postihnutých regiónoch žiadajú zaviesť lockdown, aby sa situácia zlepšila čím skôr.

Vláda by mala o návrhu rozhodovať v stredu, v pondelok podvečer sa koaliční lídri stretnú na pravidelnej koaličnej rade. SaS sa vyjadrí až v stredu, no šéfka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková so všeobecným lockdownom nesúhlasí. Časť vládnych politikov zvažuje, že by lockdown presadili aj bez jej ministrov. Ako by sa strana Richarda Sulíka postavila k tomu, ak by bola prehlasovaná – a či by návrh nevetovali –, SaS

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    OĽaNO

    SaS

    Sme rodina

    Za ľudí

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie