Denník N

Hokej bez divákov prestane dávať zmysel všetkým, hovorí riaditeľ extraligového Popradu

Fanúšikovia HK Poprad. Foto - TASR/Milan Kapusta
Fanúšikovia HK Poprad. Foto – TASR/Milan Kapusta

Kapitáni hokejových tímov napísali otvorený list premiérovi Hegerovi.

Nové pravidlá covid automatu výrazne obmedzili návštevnosť športových podujatí. V červených okresoch môže na zápasy prísť 200 osôb, v čiernych len 50. Najprísnejšie opatrenia platia napríklad aj pre hokejový Poprad.

„Po minuloročnej sezóne, ktorú sme odohrali celú bez divákov, to je pre nás devastujúce a katastrofálne. Ak to má prísť opäť, tak neviem, dokedy budeme môcť robiť šport,“ tvrdí riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi.

V rozhovore hovorí:

  • ako si predstavuje bezpečnú organizáciu zápasov s divákmi;
  • prečo kluby bez divákov neprežijú;
  • aké má skúsenosti so štátnymi kompenzáciami pre šport;
  • akú má Poprad v klube zaočkovanosť.

Od pondelka môže na zápasy Popradu prísť podľa nového covid automatu iba päťdesiat ľudí, ktorí sú zaočkovaní alebo prekonali covid. Čo presne to znamená?

Dôležitý je výklad a sám mu presne nerozumiem. Ak sa tým myslí päťdesiat ľudí vrátane organizácie zápasu, určite to nestačí. Už predtým sme deklarovali, že na samotné usporiadanie hokejového zápasu je potrebný väčší počet ľudí. Prekvapilo by ma, ak by sa zopakovala tá istá chyba [ako minulý rok pri zavádzaní opatrení] a verím, že to znamená päťdesiat divákov v hľadisku. Či nám však umožnia pustiť päťdesiat divákov, alebo nula, nie je v tom v podstate žiaden rozdiel.

Aký vplyv na fungovanie vášho klubu budú mať tieto opatrenia? 

Po minuloročnej sezóne, ktorú sme odohrali celú bez divákov, je to pre nás devastujúce a katastrofálne. Ak to má prísť opäť, tak neviem, dokedy budeme môcť robiť šport.

Situácia s covidom sa však na Slovensku prudko zhoršuje a nemocnice plnia infikovaní pacienti. Ako by ste dokázali zaistiť väčší počet fanúšikov tak, aby to bolo bezpečné?

Nespochybňujem zlú situáciu a plne ju rešpektujem. Je potrebné prijať opatrenia, aby sa tento stav zmiernil, a verím, že sa to aj stane. Na druhej strane si však myslím, že ak by sme za dodržiavania pravidiel mohli každú z tribún naplniť aspoň na

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie