Denník N

Sme na pokraji humanitárnej katastrofy. Pribudlo 10-tisíc nových prípadov. Počet úmrtí prekročil 14-tisíc

V deň, keď vláda rokuje o sprísnení opatrení, pribudlo prvýkrát počas pandémie viac ako 10-tisíc pozitívnych PCR testov. Pozitivita je 35,2 percenta.

Za utorok zaznamenali viac ako 10-tisíc pozitívnych PCR testov. Prvýkrát od začiatku pandémie pribudlo päťciferné číslo nových infikovaných.

Celkovo pribudlo 10 315 pozitívnych PCR testov. Z nich takmer 72 percent nebolo zaočkovaných. Najmenej pozitívnych bolo v Trnavskom kraji. Epidemická situácia na Slovensku sa tak naďalej zhoršuje. Doterajší rekordný denný prírastok bol minulý piatok, a to 9 171 prípadov.

Kým doteraz bývalo najviac pozitívne testovaných na východnom Slovensku, teraz ich je najviac v Bratislavskom kraji. Hlavné mesto aj Bratislavský kraj sú vysoko zaočkované, ale nákaza sa už šíri aj tam.

Situácia sa zhoršuje aj v nemocniciach, kde v stredu momentálne leží 3200 pacientov. Ide o hranicu, ktorú keď prekročíme, podľa odborníkov sa ocitneme na prahu humanitárnej katastrofy na národnej úrovni.

Na jednotke intenzívnej starostlivosti je 288 ľudí, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 269 osôb. Viac ako 83 percent z hospitalizovaných pacientov s covidom nie je zaočkovaných.

Čo je prah humanitárnej katastrofy

Hranicu 3200 pacientov v nemocniciach vláda schválila v novom covid automate. Ide o údaj,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Slovensko, Zdravie

    Teraz najčítanejšie