Denník N

Ahoj, ja som Alex, privítal ho Ovečkin. Fehérváry rozpráva, ako sa presadil v NHL

Martin Fehérváry bráni Tomáša Tatara. Foto –TASR/AP
Martin Fehérváry bráni Tomáša Tatara. Foto –TASR/AP

Je to veta, ktorú chce raz v kariére počuť zrejme každý hokejista, a v októbri sa jej dočkal aj Martin Fehérváry. Tréner Washingtonu Capitals Peter Laviolette si ho zavolal k sebe, aby mu povedal, že si môže v meste hľadať bývanie.

„To bola tá správa, ktorá znamenala, že zostanem v prvom tíme,“ vysvetľuje Fehérváry.

Slovenský obranca sa zaradil medzi niekoľkých nováčikov, ktorí pomáhajú Washingtonu k vydarenému štartu do sezóny. Capitals nebodovali len v troch z doterajších dvadsiatich dvoch zápasov a patria k popredným tímom Východnej konferencie.

Po vydarenej príprave sa Fehérváry nielenže presadil do zostavy, ale od úvodného zápasu proti New Yorku Rangers hráva v prvej obrane s Johnom Carlsonom, ktorého v minulosti nominovali na Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu NHL.

„Je výborný v komunikácii a teším sa z toho, že sa môžem učiť od takého hráča. Mojou úlohou je teraz najmä dobre brániť a hrať zodpovedne – predsa len, to ma dostalo do NHL. Na tvorenie hry je na ľade Johny a ja mu hlavne pomáham vzadu,“ hovorí Fehérváry o svojom kolegovi z obrany.

Na Fehérváryho pozícii sa od začiatku sezóny nič nezmenilo a Peter Laviolette ho posiela na ľad aj v oslabeniach. Slovák stihol streliť už aj svoje prvé dva góly v kariére.

Stabilné miesto v NHL je pre 22-ročného hokejistu odmenou za vytrvalosť, ktorú si najviac otestoval v prvej polovici tohto roka. Namiesto očakávanej väčšej príležitosti v prvom tíme odohral zvláštnu sezónu, ktorej čiastočne chýbal súťažný význam.

Pochyboval, či dostane šancu

Slovenský obranca za Washington debutoval už v októbri 2019, no v minulej skrátenej sezóne žiadne štarty nepridal. Jednou z príčin bol aj príchod

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie