Denník N

Nosil dúhovú pásku, upozorňoval na okupáciu Ruskom. Weissovi v Slovane pomáhajú dvaja Gruzínci

Slovan Bratislava nastúpi dnes o 18.45 h proti PAOK-u Solún v zápase Európskej konferenčnej ligy v boji o postup zo skupiny. V zápase v Bratislave mu však bude chýbať Gruzínec Kankava, ktorý odcestoval domov na pohreb svojej mamy.

Guram Kašia odštartoval profesionálnu kariéru v Diname Tbilisi, najúspešnejšom gruzínskom klube. Ako 23-ročný prestúpil do holandského Vitesse, kde strávil osem rokov a odohral takmer tristo zápasov.

V klube, ktorý má dlhodobé partnerstvo s londýnskou Chelsea, sa dokonca stal kapitánom. V sezóne 2016/2017 pomohol tímu k víťazstvu Holandského pohára.

„Zanechal tam skvelú stopu. Podobným lídrom bol vždy aj v reprezentácii. Neplatí to len o dirigovaní obrany, ale má vplyv na celý tím. Je stále aktívny, dobre číta hru a hrá predovšetkým svojou hlavou,“ hovorí pre Denník N Dima Nebieridze, gruzínsky novinár, ktorý momentálne pracuje aj na mediálnom oddelení gruzínskej futbalovej federácie (GFF).

Kašia po svojom príchode do Slovana prispel k väčšej istote v defenzíve a rozumel si s kapitánom Slovana Vasilom Božikovom, ktorý nazbieral 37 štartov za Bulharsko.

Keď si v októbri 2017 ešte ako hráč Vitesse navliekol na rameno kapitánsku pásku s dúhovými farbami na podporu LGBTI komunity, niektorí Gruzínci ho vyzývali, aby odišiel z reprezentácie. Kašia však

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Európska konferenčná liga

Futbal

ŠK Slovan Bratislava

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie