Denník N

Môže to byť gól sezóny. Lewandowski skóroval nožničkami a hovorí, že môže byť ešte lepší

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

piaty hrací deň Ligy majstrov 2021/2022 bol v mnohom symbolický. Manchester United si zabezpečil postup do vyraďovacej fázy pod dočasným trénerom, Xavi viedol Barcelonu prvýkrát v Lige majstrov a Chelsea vrátila Juventusu porážku z úvodu súťaže, a to vo veľkom štýle.

Zostrihy všetkých zápasov z tohto týždňa nájdete na oficiálnom webe UEFA (streda tu), (utorok tu), ak si ich chcete pozrieť, na tomto webe sa stačí zaregistrovať.

Súhrn toho najzaujímavejšieho z utorkových aj stredajších zápasov skupinovej fázy Ligy majstrov vydávame vždy vo štvrtok ráno. Na konci textu nájdete výsledky aj tabuľky. Odoberať ho môžete aj e-mailom vo forme newslettra.


Dvadsaťpäť gólov v devätnástich zápasoch

Keby to bolo na fanúšikoch, Robert Lewandowski by zrejme jednoznačne ovládol anketu Zlatá lopta o najlepšieho futbalistu planéty. Posledné roky patrí k stabilne najlepším hrotovým útočníkom, je možno vôbec najlepším.

Po prekročení tridsiatky akoby nezačal starnúť, naopak, zmenil sa na Benjamina Buttona, ide naspäť.

„Cítim sa na 25 či 26 rokov. Moje čísla v súčasnosti, keď mám 33, sú lepšie než kedykoľvek predtým. A to nielen z pohľadu fyzičky. Vek je len číslo, mne nehovorí, aký som skutočne starý,“ hovoril pred pár týždňami pre portál SportBild.

Ďalší z jeho prekrásnych gólov si musel odtrpieť outsider z Ukrajiny – Dynamo Kyjev. Bayern Mníchov vyhral na snehom pokrytom štadióne 2:1 a v skupine E tak získal všetkých dostupných 15 bodov so skóre 19:3.

Lewandowski strelil zrejme gól sezóny. V 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Súhrn Ligy majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie