Denník N

Ak už majú zostať školy otvorené, nech v nich aspoň dodržiavajú pravidlá

Branislav Gröhling na zasadnutí vlády. Zdroj - TASR
Branislav Gröhling na zasadnutí vlády. Zdroj – TASR

Nestačí len opakovať poučku o potrebe vzdelávania, ale treba zabezpečiť aj to, aby prebiehalo v čo najbezpečnejšom prostredí.

Jednou z najcitlivejších covidových tém je otázka, či by sa opäť mali zavrieť školy. Argumenty za sú jasné – deti sa v nich premorujú, covid prinesú domov a ten sa ďalej šíri. V najhoršom prípade aj na starých rodičov, ktorí sú najrizikovejšou kategóriou a najčastejšie zomierajú.

Lenže od druhej vlny existuje silná a oprávnená požiadavka, aby sa školy zatvárali ako posledné a otvárali ako prvé. Táto zásada je v absolútnom poriadku a treba sa jej držať, kým je to možné a užitočné. Dnes sa však natíska otázka, či toto nie je tá posledná chvíľa, v ktorej treba zakročiť. Vláda rozhodla, že nie. Počty pacientov v nemocniciach a čoraz viac obetí zas dokazujú pravý opak.

Na nátlak SaS sa napriek tomu bude ďalej učiť prezenčne s tým, že sa aspoň povinnosť nosiť rúško vrátila aj do nižších ročníkov. No spýtajte sa svojich detí, nech už chodia do ktorejkoľvek triedy, ako to často vyzerá v praxi na ich školách. Nielen žiaci, ale ani niektorí učitelia

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Školstvo

    Komentáre

    Teraz najčítanejšie