Denník N

Cháru zaradili do zostavy najväčších sklamaní. Islanders straší pravidlo Dňa vďakyvzdania

Brankár Ilia Sorokin pri inkasovanom góle. Foto - TASR/AP
Brankár Ilia Sorokin pri inkasovanom góle. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

New York Islanders je jediným tímom, ktorý za posledné dva roky dokázal v play-off dostať sériu s Tampou Bay do siedmeho zápasu. Vo vlaňajšom finále konferencie síce nakoniec Islanders neuspeli, no pred touto sezónou mali veľké ambície. Sezóna mala byť výnimočná aj sťahovaním sa do novej haly UBS Arena.

Po úvodnom mesiaci sa však Islanders ocitli v úplne inej realite. V Metropolitnej divízii sú jednoznačne poslední, keď vyhrali iba päť zo sedemnástich zápasov. Zranenia a covid trénerovi Barrymu Trotzovi úplne rozvrátili zostavu, čo má za následok sériu ôsmich prehier.

Naďalej sa podľa predstáv nedarí Zdenovi Chárovi, ktorého portál The Athletic zaradil do zostavy najväčších sklamaní úvodného mesiaca. Chára je navyše jedným zo siedmich hráčov, ktorí sa ocitli na covidovej listine. Po pozitívnom teste vynechal posledné dve stretnutia.

Samozrejme, pre Islanders z krízy existuje cesta von, čoho žiarivým príkladom je príbeh St. Louis Blues spred dvoch rokov. Tí boli ešte v januári 2019 najhorším tímom NHL, ale o päť mesiacov neskôr sa tešili zo svojho prvého Stanleyho pohára.

Islanders však potrebujú čo najskôr začať vyhrávať, inak sa pre nich účasť v play-off čoskoro môže stať len teóriou. „Nepovedal by som, že vládne panika, ale pociťujeme naliehavosť,“ vravel pre New York Post útočník Matt Martin.

Týždeň v NHL vám prinášame každý víkend počas sezóny a posielame ho aj e-mailom ako newsletter.


Po poslednom play-off, v ktorom Islanders chýbalo na postup do finále jedno víťazstvo, vládli v klube veľké očakávania podporené začiatkom novej éry na novom štadióne. Namiesto nadviazania na úspech je však na tom tím Zdena Cháru zle.

Ako veľmi zle? Asi najlepšou odpoveďou je jeden fakt: Islanders

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Týždeň v NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie