Denník N

Väzni z Guantánama a admini Zomri

Foto – TASR/AP
Foto – TASR/AP

Nájdi na fotografiách tri rozdiely.

Po všestranne úmornej karpatskej telenovele so stopovými prvkami psychotrileru, keď by ste márne hľadali toho, kto sa ešte nevyjadril k prípadu Tkačenko & Ondřejíček, si už táto spoločnosť azda zaslúži od humoru, satiry a výsmechu trošku oddychu.

Preto iba stručne.

Keď traja chalani v októbri 2018 prvýkrát nabehli s čiernymi vrecami (pardon, taškami) s nápisom ZOMRI na hlavách do diskusie HN televízie, mohlo to byť ešte dajme tomu vtipné. Nie preto, že tým dávajú 300-tisíc followerom príklad, že je v poriadku vystupovať na internete ako anonymní hrdinovia, pričom taký Janko Benčík čelí hnevu fašistov a blahovcov pod svojím menom a tvárou.

Vtipné to mohlo byť preto, lebo to bolo čosi osviežujúco nové. A málokto – ani portál HN, ani diváci a už vôbec nie admini Zomri – si ešte vtedy mohol uvedomiť, že presne také vrecia nasadzovali na hlavu radikálnym islamistom v americkej väznici Guantánamo na Kube.

Keď potom chalani s rovnakým fórom vystúpili na diskusii Aktualít v júli 2019 na Pohode, sotva už niekto mohol veriť, že do očí bijúca podobnosť nikoho netrkla. Ako sa hovorí, vždy sú dve možnosti. Prvá:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie