Denník N

Onkologická pacientka o sklamaní z lekárov: Ani nepoznali diagnózu a už mi núkali paliatívny tím

Hana Ulmanová. Foto – Deník N/Ludvík Hradilek
Hana Ulmanová. Foto – Deník N/Ludvík Hradilek

Hana Ulmanová v rámci svojho nadačného fondu Sudička roky pomáha zrakovo postihnutým pacientom. Teraz sa sama ocitla v situácii, keď ako onkologická pacientka potrebovala pomoc a nádej. Podľa svojho rozprávania však nič z toho nedostala.

Na otázku, či môže dostať pomoc psychológa, jej doktorka istej pražskej nemocnice ponúkla paliatívny tím, a to bez toho, aby jej vôbec stanovili diagnózu. O liečbe niekoľko týždňov od doktorov nepočula ani slovo.

V rozhovore pre český Deník N opisuje, že sa všetko zmenilo k lepšiemu až po tom, čo si na radu zdravotnej sestry našla inú nemocnicu.

Agresívny nádor na liečbu zareagoval okamžite a už po dvoch týždňoch stála opäť na nohách. Trápia ju však však nočné mory z toho, ako sa k nej správali lekári v nemocnici.

Vidíme sa prvýkrát v živote, ale poznám vás z Facebooku. Na vašom profile sa v posledných mesiacoch odohrával taký facebookový thriller. Ako sa celý príbeh, ktorý sa takmer skončil vašou smrťou, začal?

Asi by som o svojich problémoch nevedela tak skoro, keby som v júni nemala ísť na druhú dávku očkovania. Niekoľko dní predtým som začala trochu pokašliavať. Počula som v sebe divné pískanie, myslela som si, že mám

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Cesta k zdraviu

Rozhovory

Rodina a vzťahy, Zdravie

Teraz najčítanejšie