Denník N

Vlhová prvýkrát viditeľne zaváhala. Ukázala, akou veľkou pretekárkou je, chválila ju expertka

Foto – AP
Foto – AP

Dobrý deň,

Petra Vlhová sa v novej sezóne aj pri štvrtom štarte v pretekoch Svetového pohára umiestnila na pódiu.

V nedeľnom slalome v americkom Killingtone obsadila druhé miesto, za domácou Mikaelou Shiffrinovou zostala o 0,75 sekundy.

Tretie miesto obsadila Švajčiarka Wendy Holdenerová (+0,83 s).

Slovenská lyžiarka v nedeľu vyhrala 1. kolo, v druhom však urobila veľkú chybu a výhodu stratila.

Vlhová tak nenadviazala na dve slalomové víťazstvá z uplynulého víkendu vo fínskom Levi, za svoj výkon v Killingtone si však zaslúžila uznanie.

Lyžiarske expertky Eva Kurfirstová aj Šárka Strachová vyzdvihli predovšetkým to, že výrazné zaváhanie ustála, a tiež fakt, že ju chyba psychicky nepoložila.

Aj keď Slovenka v hornej časti takmer zastala, dokázala sa vrátiť na trať a v druhej polovici bola dokonca rýchlejšia ako víťazná Shiffrinová.

Vlhová newsletter je článok, ktorý prinášame po každom štarte Petry Vlhovej, zhŕňame v ňom aktuálne dianie. Celý vám ho môžeme posielať e-mailom, stačí sa prihlásiť na odber.


Päť víťazstiev z piatich slalomových jázd. Taká bola bilancia Petry Vlhovej v novej sezóne Svetového pohára. Pred týždňom v Levi vyhrala v sobotu aj v nedeľu obe kolá, rovnako začala aj v 1. kole v Killingtone.

Prišla však v poradí šiesta jazda a Vlhovej sa prihodilo to, čo poznajú aj začiatočníci. Pri pohybe do oblúku sa jej skrížili lyže, stratila rovnováhu a hrozilo, že spadne. Napokon situáciu ustála, pre chybu však výrazne spomalila.

„Nie sme stroje a nemôžeme očakávať, že Petra Vlhová bude jazdiť každú jazdu bezchybne,“ komentovala v štúdiu ČT Sport bývalá úspešná česká lyžiarka Šárka Strachová.

Zároveň však

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Petra Vlhová

Vlhová newsletter

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie