Denník N

Hrával popri Škrtelovi, postavil miliónový biznis. Teraz sa Agger vracia k futbalu

Agger v roku 2016, keď ukončil kariéru. Foto – TASR/AP
Agger v roku 2016, keď ukončil kariéru. Foto – TASR/AP

Ak práve nebol zranený, dlhé roky bol stopérom popri Martinovi Škrtelovi a Jamiem Carragherovi v Liverpool FC. Futbaloví komentátori o podobnom type futbalistov radi hovoria, že by ste ho nechceli stretnúť v tmavej uličke.

Za svoju kariéru hral len za dva kluby – z dánskeho Bröndby IF v roku 2006 ako 21-ročný prestúpil do Liverpoolu a po ôsmich rokoch v Anglicku sa vrátil dohrať kariéru do toho istého klubu.

Keď pred piatimi rokmi končil s profesionálnou kariérou, mal len 31 rokov. Ostal trpký pocit, že je to priskoro.

Agger však potom postavil multimiliónovú spoločnosť, postavil si niekoľko domov a pomáha deťom v núdzi. Teraz však nastal čas dokončiť, čo začal. Preto sa vracia k futbalu.

„Uvedomil som si, že som prestal s futbalom príliš skoro. Mám pocit nedokončenej práce,“ hovorí Daniel Agger v reportáži portálu The Athletic.

Agger v roku 2009 v zápase proti Manchestru City. Foto – TASR/AP

Vila v Španielsku aj miliónový biznis s bratom

Agger ukončil kariéru pred piatimi rokmi. Trošku v tichosti na chlapíka, ktorý odohral za slávny FC Liverpool viac ako 230 zápasov. Mnohí sa čudovali. Mal len 31, pokojne mohol hrať ešte tri či štyri roky.

Vrhol sa na aktivity, na ktoré pri futbale nemal čas. S manželkou Sofiou, ktorá je architektkou, postavili opulentnú vilu v španielskej Marbelle.

Vilu predali, aby postavili o pár metrov ďalšiu. V roku 2018 ho v nej navštívili aj hráči FC Liverpool s trénerom Kloppom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie