Denník N

Kurz končí v rakúskej politike. Jeho pohľad na svet vraj zmenil syn

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Keď sa Sebastian Kurz v roku 2013 stal ministrom zahraničných vecí Rakúska, dostal prezývku „zázračné dieťa“ rakúskej politiky. V tom čase mal iba 27 rokov, no jeho ambície smerovali vyššie – k úradu kancelára.

To sa mu aj podarilo, no snaha stať sa predsedom rakúskej vlády napokon prispela k jeho odchodu z politiky už vo veku 35 rokov.

Bývalý rakúsky kancelár Sebastian Kurz vo štvrtok na tlačovej konferencii oznámil, že v politike končí. V októbri odstúpil z funkcie kancelára pre vyšetrovanie zmanipulovaných prieskumov verejnej mienky. Tie boli údajne zaplatené zo štátnych peňazí a Kurza vykreslili v pozitívnom svetle.

Po odchode z najvyššej funkcie bol predsedom poslaneckého klubu Rakúskej ľudovej strany (ÖVP). Tejto funkcie sa teraz vzdáva rovnako ako postu lídra ľudovcov. Kurz na tlačovke povedal, že odchod z politiky súvisí s tým, že sa mu narodil syn.

Dieťa ho zmenilo

35-ročný politik vyhlásil, že rozhodnutie odísť z politiky urobil, keď videl svoje novonarodené dieťa. Jeho syn sa narodil koncom novembra. Ako povedal na tlačovke, vtedy si vraj uvedomil, že na svete je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Sebastian Kurz

Svet

Teraz najčítanejšie