Denník N

Pellegrini: Nie som antivaxer, vyzývam seniorov, aby sa dali zaočkovať. Aj ja sa možno dám

Peter Pellegrini. Foto N - Tomáš Benedikovič
Peter Pellegrini. Foto N – Tomáš Benedikovič

Predseda Hlasu a bývalý premiér Peter Pellegrini mal dlho nejasné vyjadrenia o vakcíne. Teraz vyzval ľudí starších ako 60 rokov, aby sa dali zaočkovať.

V relácii Braňo Závodský Naživo Rádia Expres hovoril aj o vyšetrovaní podozrenia, že Miroslav Výboh preňho prevzal úplatok 150-tisíc eur.

Hovorí, za akých okolností by podporili návrh Igora Matoviča na 500 eur pre každého zaočkovaného vo veku nad 60 rokov. Zároveň sa vyhraňuje voči Robertovi Ficovi a hovorí, že Hlasu nejde o revanš. V čase pandémie je podľa neho nezodpovedné zvolávať demonštrácie a tvrdí, že by nepripustil, aby pri jeho akcii ľuďom varili guláš kotlebovci, ako to bolo v Rimavskej Sobote, keď tam mal protest Smer.

Ako dopadlo vaše vypočúvanie na NAKA? A v akom stave je vaše vyšetrovanie v súvislosti s údajným úplatkom 150-tisíc eur, ktorý ste vraj prevzali od Miroslava Výboha?

Aby bolo veľmi jasné, ja nie som vyšetrovaný. Bol som vypovedať na NAKA ako svedok. Splnil som si svoju občiansku povinnosť. Ako svedok som políciu aj opustil. Povedal som všetko, čo k tomu bolo treba. Zopakoval som, že nič také, o čom sa hovorí vo vzťahu k mojej osobe, sa nestalo, nezakladá sa to na pravde a tým je to pre mňa vybavené.

Prečo by si to František Imrecze a podnikateľ Michal Suchoba vymýšľali? Vlastne by takto riskovali aj roky života strávené vo väzení. Imrecze tvrdí, že Výbohovi pre vás odovzdal 150-tisíc v 500-eurových bankovkách v škatuli od šampanského.

Neviem, teraz neviem, myslím, že to netvrdí

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie