Denník N

Severné Írsko oslavuje historický postup na EURO

Gareth McAuley a Jamie Ward oslavujú postup na EURO 2016. Foto - AP
Gareth McAuley a Jamie Ward oslavujú postup na EURO 2016. Foto – AP

Futbalisti Severného Írska postúpili po prvýkrát v histórii na európsky šampionát.

Futbalová reprezentácia vo štvrtok spečatila svoj premiérový postup na ME a na veľkom turnaji sa predstaví prvýkrát od MS 1986 v Mexiku. Posledný krok zvládli zverenci trénera Michaela O’Neilla domácim triumfom nad Gréckom 3:1.

„Hráči boli jednoducho fantastickí. Veľká poklona celému tímu, je to veľkolepé,“ tešil sa tréner O’Neill po záverečnom hvizde rozhodcu v belfastskom Windsor Parku. Hrdinom večera bol kapitán Steven Davis, ktorý zaznamenal dva góly. Tretí pridal Josh Magennis a ani korigujúci zásah Christosa Aravidisa nemohol zastaviť severoírske oslavy.

„Ako sme to dokázali? Ani sám presne neviem! Chlapci si zaslúžia absolútne uznanie. Nechýbalo im sebavedomie a viera a preto sme vyhrávali. Je pre mňa privilégium byť tu a som hrdý, že môžem byť ich trenerom,“ dodal O’Neill, ktorého zverenci aktuálne vedú tabuľku F-skupiny s 20 bodmi.

Obranca Gareth McAuley z West Bromwich Albion dodal: „Ani neviem vysloviť, čo to pre nás znamená. V kariére som už zažil radosť aj na klubovej scéne, ale takúto ešte nie.“

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie