Denník N

Poníženie dokonal Bayern, Barcelona končí v Lige majstrov. Taká slabá nebola už dve desaťročia

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

skupinová fáza Ligy majstrov 2021/2022 je na konci. Pre mnohé tímy bola úspechom a zberom rekordov, iné zažili kruté prebudenie.

Barcelona nepostúpila do osemfinále a na jar bude hrať v Európskej lige, o čom rozhodol kľúčový zápas na štadióne Bayernu Mníchov.

AC Miláno v rozhodujúcom dueli taktiež zlyhalo, doma ho zdolal FC Liverpool. Ten hral najmä s náhradníkmi, z ktorých ten najslávnejší rozhodol. O nikom sa v ostatných dňoch a týždňoch nepísalo toľko ako o Divockovi Origim.

Zostrihy všetkých zápasov z tohto týždňa nájdete na oficiálnom webe UEFA (streda tu), (utorok tu), ak si ich chcete pozrieť, na tomto webe sa stačí zaregistrovať.

Súhrn toho najzaujímavejšieho z utorkových aj stredajších zápasov skupinovej fázy Ligy majstrov vydávame vždy vo štvrtok ráno. Na konci textu nájdete výsledky aj tabuľky. Odoberať ho môžete aj e-mailom vo forme newslettra.


Xavi: Musíme dostať Barcelonu tam, kam patrí. A to nie je Európska liga

Akosi sa tušilo, že sa to stane, napriek tomu mnohí verili, že k tomu dôjsť nemôže. V akejkoľvek forme, konštelácii či zostave, slávna Barcelona predsa nemôže skončiť v skupine Ligy majstrov.

Je to stále ten klub, ktorý ešte pred pár rokmi pod vedením Pepa Guardiolu ovládal Európu, mnohí ju nazývali najlepším tímom v histórii tohto športu.

A predsa je to tu. Barcelona v kľúčovom šiestom zápase skupiny E prehrala na štadióne Allianz Arena s domácim Bayernom Mníchov 0:3 a zavŕšila tak svoje poníženie.

Barcelona nepostúpila zo skupiny Ligy majstrov len štvrtýkrát v histórii a po dlhých 21 rokoch.

Barcelona v tejto sezóne nie je Barcelonou spred niekoľkých sezón. Dlhmi zničený klub zažil mnoho kontroverzie, ktorá neprináša komfort ani na ihrisko. Aj mnohé športové rozhodnutia vrátane prestupovej politiky dostali klub na pokraj bankrotu.

Barcelona sa v Mníchove snažila, o tom niet sporu. Je to však tím aktuálne blížiaci sa k lepšiemu nadpriemeru, určite však nie k svetovej špičke. Bayern, podobne ako v prvom zápase v skupine (3:0), pôsobil dospelejšie, súperovi dovolil len to, čo chcel. Dominoval v držaní lopty aj streľbe na bránu, zaznamenal viac prihrávok.

Bayern vyhral rozdielom triedy, zápas sa mohol skončiť aj 5:0 či 6:0, keby Leroy Sané premenil okrem krásnej gólovej strely aj ďalšie dve stopercentné šance. Smutný výsledok pre Barcelonu umocnila atmosféra, mníchovský štadión bol pre pandemické opatrenia úplne prázdny.

„Víťazstvo v Mníchove by nebol zázrak. Môžeme poraziť kohokoľvek,“ hovoril pred zápasom tréner Xavi. Zápas s Bayernom ukázal, že to skrátka

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Súhrn Ligy majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie