Denník N

Namiesto striedačky sedel v tuneli. Halák vo Vancouveri chytá málo a nezdá sa, že sa to zmení

Jaroslav Halák chytal za Vancouver naposledy koncom novembra. Foto - TASR/AP
Jaroslav Halák chytal za Vancouver naposledy koncom novembra. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

debut slovenského brankára v NHL nie je bežnou záležitosťou, keďže až do polovice tohto týždňa si v nej zahrali len štyria. Po takmer pätnástich rokoch od prvého zápasu Jaroslava Haláka sa však pridal piaty – 24-ročný Adam Húska.

Húska odchytal za New York Rangers celé stretnutie proti Coloradu, ktoré však nevyšlo jemu ani jeho spoluhráčom. Rangers prehrali vysoko 3:7, pričom Húska dostal aj chytateľné góly. Pre domácich by sa však zápas pravdepodobne skončil prehrou, nech by stál v bráne hocikto.

Slovák sa krátko po zápase vrátil na farmu do AHL a v najbližšom čase ďalšiu šancu zrejme nedostane. V hierarchii klubu je momentálne brankárom číslo štyri, no dlhodobo sa hovorí o odchode jedného z jeho konkurentov, čo by Húsku mohlo posunúť vyššie.

Spomenutý Jaroslav Halák – najúspešnejší slovenský brankár v NHL – prežíva vo Vancouveri zložité obdobie. Od začiatku sezóny odchytal len päť kompletných zápasov, pričom Canucks ich všetky prehrali.

Halák sa teraz ocitol uprostred veľkých štrukturálnych zmien a z rôznych dôvodov sa nedá úplne čakať, že bude v najbližších týždňoch dostávať podstatne väčší priestor.

V NHL v uplynulých dňoch zaujal po česky hovoriaci Austrálčan Nathan Walker, ktorý vo svojom prvom zápase sezóny strelil hetrik.

Týždeň v NHL vám prinášame každý víkend počas sezóny a posielame ho aj e-mailom ako newsletter.


Halák v uplynulých zápasoch proti Pittsburghu a Los Angeles ako náhradník nesedel na striedačke. „Podľa mojich informácií radšej zápas sleduje v televízii v tuneli (vedúcom z kabíny na striedačku –  pozn. red.),“ napísal na Twitteri novinár Thomas Drance, ktorý sa špecializuje na Vancouver.

Halák na striedačke nesedel ani v ďalšom zápase proti Bostonu, no v piatok proti Winnipegu už bol späť a celý zápas sledoval vedľa svojich spoluhráčov.

Skutočný dôvod jeho predošlých absencií nepoznáme, no nemusí ísť o prejav frustrácie z nedostatku štartov, ako sa to môže javiť. V súboji Vancouver – Winnipeg na striedačke nebol napríklad ani brankár Jets Connor Hellebuyck, ktorý dostal ako jednotka svojho tímu voľno – v šiltovke sa z tunela prišiel pozrieť až na záverečné samostatné nájazdy.

Slovenský brankár však bezpochyby môže byť nespokojný, keďže naposledy stál v bráne 29. novembra pri prehre v Bostone 2:3. Jasnou jednotkou Canucks je Thatcher Demko, ktorý je s 23 štartmi najviac vyťažovaným brankárom v NHL.

Na Halákovu smolu je práve Demko v tejto sezóne

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Týždeň v NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie