Denník N

Podpredseda PS Truban: Igor a Boris sú šmelinári, lepší premiér by bol Sulík

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Michal Truban nevylučuje, že bude znovu kandidovať na predsedu Progresívneho Slovenska. Dobrým predsedom by bol podľa neho aj Michal Šimečka.

Už ste zregenerovali po prehratých voľbách? Vo februári to budú dva roky. 

Už áno. Mesiac po voľbách sa mi narodila dcéra, bol to dar, že som sa jej mohol venovať a že sme stále spolu. Som už plne zregenerovaný a je mi veľmi dobre.

Stiahli ste sa vtedy pre politiku z biznisu, predali ste firmu, ale zároveň ste v politike neuspeli. Čo je cieľom, za ktorým idete?

Tým, že som predal firmu, tak som mal dosť peňazí a nepotreboval som robiť nič iné. Teraz sa venujem trom veciam. Som podpredseda PS, som na každom predsedníctve, riešime veci. Robím zároveň konzultácie pre podnikateľov, firmy, ktoré rastú. Snažím sa s nimi zdieľať svoje skúsenosti, aby vznikali ešte lepšie firmy, ako bola tá moja, a venujem sa rodine.

Je nejaké ponaučenie, ktoré ste si z prehry zobrali?

Je ich veľa, boli by sme tu asi dlho. Nerád sa vraciam do minulosti, ale mám príslovie, že ťažko sa človek poučí z víťazstva, ale z prehry sa poučiť môže. Bolo tam viacero chýb. Prvá bola tá, že nedošlo k spojeniu s Andrejom Kiskom. Rozprávali sme o starých a nových politikoch, o tom, že tí starí sú hašteriví, hádajú sa, ale sami sme sa nedokázali spojiť.

Druhá chyba bola, že sme veľmi rozprávali o sebe, akí sme, „zahoďme egá”, a málo sme rozprávali o tom, čo spravíme, keď tam budeme, aké to bude. Tretia chyba bola moja neskúsenosť, komunikačné chyby, reakcia na kauzy. Je mi ľúto, že sme sa tam nedostali. Keby tam bolo PS, mohlo by byť konštruktívnou silou aj pri pandémii.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Iné podcasty Denníka N

Progresívne Slovensko

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Slovensko

Teraz najčítanejšie