Denník N

Pozor, majster za dverami!

Ilustračné foto N - Tomáš Benedikovič
Ilustračné foto N – Tomáš Benedikovič

Čo sa týka odreagovania sa od spoločenského a politického marazmu, nemôžem si túto novú skúsenosť vynachváliť.

Autor je spisovateľ

Vlečúca sa pandémia a s ňou hlúposť a arogancia, ktoré v spoločnosti vyplávali na povrch. Politika s jej súčasnou samoľúbosťou a amaterizmom. Absurdita súdnych rozhodnutí. Ďalšia možná agresia u východných susedov. Zavreté školy aj kultúrne podujatia. Žiadne kaviarne, bary ani reštaurácie. Človek by sa v tom marazme prepadol do zúfalstva. Myseľ má zahltenú beznádejou.

V takom prípade je vhodné nájsť si nejakú novú aktivitu, do ktorej sa môže naplno ponoriť, ktorá mu zaberie čas a všetky ťaživé myšlienky vytlačí na okraj. Ja som sa napríklad rozhodol pre nové vstupné dvere do bytu. Nešlo o nutnosť, skôr o panské huncútstvo a estetickú otázku. Tie staré boli funkčné, ale pamätali ešte dávne Husákove časy.

Mám obe ruky ľavé, neviem bez komplikácií a škôd ani pribiť klinec do steny, ale firma, ktorá dvere predáva, sľúbila všetko zabezpečiť. Po troch mesiacoch od zaplatenia tovar dorazil, aj keď trochu iný, ako som si objednal. Nič to, aj tie sú pekné, na malé nevyžiadané drobnosti si zvyknem.

Prišiel čas na vybúranie starej zárubne. Úlohy sa zhostil skúsený majster. Netreba spomínať, koľko jeho práca stála, ale na jej konci so zárubňou zmizli aj kusy múru zo steny na chodbe, stačilo trochu prstom zvedavo ďobnúť a vidíme do bytu. „Dám vám číslo na Martina, ten vám to tip-top zapucuje, nie je drahý.“ Naposledy svoju prácu zhodnotí odborným okom a skromne prizná, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie