Denník N

Vlhová: Ak najlepší nevyhrávajú, ľudia sa začnú vypytovať. Preto je dôležité duševné zdravie

Ilustračné foto - TASR/Martin Baumann
Ilustračné foto – TASR/Martin Baumann

Petra Vlhová prežíva s novým trénerom Maurom Pinim úplne inú sezónu ako pred rokom. Vtedy absolvovala všetky preteky a napokon vyhrala celkové poradie Svetového pohára.

Teraz zatiaľ neštartovala ani v jednej rýchlostnej disciplíne. Sústreďuje sa na technické a hlavne na prioritu sezóny: februárovú olympiádu v Číne. Ak však po nej bude v pozícii, že bude môcť zabojovať o veľký glóbus, pustí sa do toho, avizuje Pini. „Dovtedy je to len o olympiáde,“ povedal na online tlačovej konferencii.

Podujatie v Číne – ako aj všetky, ktoré sa konajú v krajine s otáznym prístupom k ľudským právam – však sprevádzajú kontroverzie v súvislosti s údajnou genocídou Ujgurov či zmiznutím tenistky Šuaj Pcheng, ktorá o jednom z funkcionárov komunistickej strany povedala, že ju znásilnil.

„Som športovec a sústreďujem sa na lyžovanie. Teraz je to však iné, lebo každý hovorí o týchto veciach, ale snažím sa užívať si lyžovanie a robiť v tréningu všetko na sto percent. Nechcem povedať, že mi na tom nezáleží, ale sústreďujem sa na seba,“ povedala Vlhová na online tlačovej konferencii pre slovenských aj zahraničných novinárov.

Najväčší tlak si robí sama

Keď teraz v televízii sledovala preteky zjazdu a super G, na ktorých by minulý rok bola, ne

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Petra Vlhová

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie