Denník N

Sulík: Prekvapuje ma, že Matovičovi neprekáža, ako si Kollár robí kampaň proti koalícii

Minister hospodárstva Richard Sulík. Foto N - Tomáš Benedikovič
Minister hospodárstva Richard Sulík. Foto N – Tomáš Benedikovič

Richard Sulík rozpráva o tom, ako sa im vládne v koalícii, v ktorej zásadné reformy musia presadzovať bez jedného z koaličných partnerov – Borisa Kollára a jeho hnutia Sme rodina.

Hovorí, že bez SaS by reforma nemocníc neprešla, spochybňuje zloženie konzília odborníkov a hovorí aj o tom, prečo napokon súhlasili so zatvorením druhého stupňa základných škôl a stredných škôl výmenou za predvianočné otvorenie obchodov pre zaočkovaných.

Prinášame prepis časti rozhovoru z relácie Braňo Závodský Naživo Rádia Expres.

Parlamentom prešla reforma nemocníc. Hoci nepatrí pod SaS…

Ale reforma nemocníc prešla len a len vďaka SaS. Na vláde sme to s našimi ministrami pretlačili proti hlasom Sme rodina a po druhé v parlamente výrazne zabojovala Jana Cigániková, šéfka zdravotníckeho výboru. Keby nebolo SaS a obzvlášť Jany Cigánikovej, tak reforma v parlamente neprejde, a tu sa len potvrdzuje, že SaS je najreformnejšia a najpevnejšia strana v koalícii.

Keby nebolo hlasu kohokoľvek z tých poslancov, ktorí to podporili, tak tá reforma neprejde – opäť to prešlo tesne o jeden hlas. Nielenže to prešlo bez hlasov poslancov Borisa Kollára, ale oni hlasovali proti. Čo to znamená?

Robí si kampaň proti koalícii. Len ma prekvapuje, že toto Igorovi Matovičovi nijak nevadí.

Áno, nevyjadroval sa k tomu.

Keď som si v minulosti dovolil mať iný názor ako Igor Matovič, tak už to bolo, že hrajuškám sa s percentíčkami. A teraz nie, teraz je to pieskovisková česť a nejaké ďalšie komentáre zo strany Igora Matoviča.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie