Denník N

Šípkarka zdoláva aj mužov. Pred zápasom nejedla, aby na ňu neútočili, že je tučná

Fallon Sherrocková cestovala na majstrovstvá sveta v šípkach 2020 ako slobodná matka a bývalá kaderníčka. Skončila ich ako svetová hviezda, o ktorú prejavovali záujem všetky významné médiá a známe osobnosti.

Stačili jej na to dve víťazstvá. Žiadna žena totiž dovtedy na elitnom svetovom šampionáte v šípkach nedosiahla ani jedno. Najprv zdolala pomerne neznámeho Teda Evettsa (3:2), po ňom porazila aj skúseného Mensura Suljoviča (3:1).

Od toho momentu ju už poznal každý fanúšik, skandovali jej meno, každá jej hodená šípka spôsobila ohlušujúcu reakciu. Dostala prezývku Kráľovná Palaceu podľa tradičného dejiska MS – arény Alexandra Palace v Londýne.

„Všetko sa dialo tak neuveriteľne rýchlo. V jeden večer som absolvovala zápas prvého kola a po dvoch hodinách spánku som už hrala šípky s Piersom Morganom v šou Good Morning Britain. To nie je normálne,“ spomínala Fallon Sherrocková pre Daily Mail.

V treťom kole prehrala s Britom Chrisom Dobeym (2:4), napriek tomu si vyslúžila obrovský potlesk.

Po turnaji jej blahoželali aj slávne osobnosti Billie Jean Kingová či Sarah Jessica Parkerová. „Som obyčajné dievča z Milton Keynes a veľké americké hviezdy vedia, kto som. Čo to má znamenať?“

Kráľovná Alexandra Palaceu sa po dvoch rokoch vracia medzi svetovú šípkarskú elitu na prebiehajúcom šampionáte.

Rekord za rekordom

Minulý rok sa na MS v šípkach neprebojovala (na jej úkor sa tam dostala Deta Hedmanová), no nebolo to tým, že by po skvelom úspechu z roku 2019 zhasla. Naopak.

Fallon Sherrocková sa ešte pevnejšie usadila medzi šípkarskou elitou a na nedávno skončenom prestížnom podujatí Grand Slam of Darts to len potvrdila. Aj tam dosiahla, čo žiadna žena pred ňou.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie