Denník N

Ako si vybrať svadobné obrúčky? Zamerajte sa na tieto 4 vlastnosti

Prípravy na váš svadobný deň sú v plnom prúde. Svadobné šaty máte dohodnuté, dekorácia vám pomaly ale isto vzniká pod rukami a máte predstavu o tom, ako by mala vyzerať a chutiť svadobná torta. Zatiaľ ste ale s vaším nastávajúcim nemala čas vybrať svadobné obrúčky? Nevadí. Spísali sme pre vás štyri vlastnosti, na ktoré by ste sa pri ich výbere mali zamerať.

Ako vybrať svadobné obrúčky?

1. Materiál

Myslíte si, že zlatým svadobným prstienkom dávno odzvonilo? Ani náhodou. Aj keď sa môžete stretnúť s netradičným materiálom (drevo, karbón alebo tetovanie), stále je o prstene zo zlata veľký záujem. Okrem žltého zlata sa dostal do popredia aj jeho biely variant. Ak ste teda milovníci striebornej farby, ale nechcete z akýchkoľvek dôvodov prsteň zo striebra, je biele zlato správnou voľbou. Svadobné obrúčky môžu byť okrem zlata a striebra aj z iných materiálov. Aké patria medzi tie najčastejšie?

  • chirurgická oceľ
  • platina
  • titán
  • paládium

2. Farba

Vedeli ste, že sa vaše svadobné obrúčky nemusia blyšťať len jednou farbou? Ženy, ktoré rady nosia šperky z rôznych kovov, sa môžu popozerať po svadobných obrúčkach z kombinovaného zlata. Kombinovať môžete ako žlté a biele zlato, tak aj ružové. Nemusíte zostať len pri kombinácii dvoch farieb, ale môžete byť originálni a vybrať si prsteň vo všetkých troch odtieňoch.

3. S diamantom alebo bez?

Potrpíte si na minimalizmus, alebo chcete, aby vaša svadobná obrúčka vynikla? Prstene, hlavne tie pre nevestu, môžete nechať ozdobiť drahokamom. Nemusí byť ale len jeden. Obľúbený je variant, kedy sú kamienky posiate po obvode, tzv. eternity prsteň.

Ale aj minimalistický prsteň bez osadenia môže vyniknúť. Stačí, keď ho vyzdobíte gravírovaním podľa vášho priania. Siahnuť môžete aj po jednoduchých prsteňoch, ktoré zo všetkého najviac ocení vaša silnejšia polovička. Pri výbere nezabudnite na to, že by ženích mal mať prsteň z rovnakého materiálu i farby.

4.  Veľkosť

Posledná oblasť, ktorej by ste mali venovať pozornosť, je výber správnej veľkosti svadobných obrúčok. Ako ju ale určiť? Jednoducho si choďte prstienky vyskúšať do zlatníctva alebo odmerajte vnútorný rozmer prstienka, ktorý nosíte. V priebehu života sa ale veľkosti prstov menia, preto vyberajte taký, vďaka ktorému si necháte rezervu do budúcnosti.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Rodina a vzťahy, Slovensko

Teraz najčítanejšie