Denník N

Ako som si začal s bratovou ex: Teraz sa už na tom smejeme, ale spočiatku nás od seba musela oddeľovať mama

Ilustračné foto – Flickr.com/Thomas Ricker
Ilustračné foto – Flickr.com/Thomas Ricker

Nikto to tak neplánoval. Vzťah bratov preverilo, keď starší začal chodiť s bývalou snúbenicou mladšieho.

Randenie má ešte stále svoju etiketu, a hoci mnohé pravidlá sú už prekonané, sú ľudia, ktorí si aj dnes myslia, že začať si vzťah s bývalým partnerom či partnerkou príbuzných či naozaj blízkych priateľov by malo byť tabu.

Myslel si to aj Rado, potom sa však zblížil s Ivanou, s ktorou jeho mladší brat chodil päť rokov a plánoval sa s ňou oženiť, ale nevyšlo to a rozišli sa. Jeho brat Patrik bral ich zblíženie ako podraz, hoci Rado nebol príčinou jeho rozchodu s Ivanou a začal s ňou chodiť tri roky po ňom.

„Ivanu som poznal ako bratovu priateľku, neskôr snúbenicu, ale skôr tak virtuálne, lebo v čase, keď spolu chodili, boli obaja študenti – najprv v Prahe, potom ešte rok v Nemecku a osobne sme sa príliš nestretávali. Po ich návrate na Slovensko im to príliš dlho nevydržalo a rozišli sa. Patrik to niesol dosť zle, on už mal s Ivanou naplánovanú budúcnosť, ale my dvaja sme sa o tom veľa nerozprávali. Od brata som starší o osem rokov a aj pre tento vekový rozdiel a dosť rozdielne povahy sme si neboli príliš blízki. On sa zdôveroval skôr svojim kamarátom, prípadne našej mame,“ hovorí Rado.

Zradil si ma

Po istom čase sa zdalo, že Patrik je už zo sklamania z rozpadnutého vzťahu vonku.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vzťahy

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie