Denník N

Valábik mu vyčítal simulovanie, teraz prekvapuje v Detroite. Traja nováčikovia, ktorí ohúrili NHL

Moritz Seider a Erik Černák. Foto - TASR/AP
Moritz Seider a Erik Černák. Foto – TASR/AP

NHL zápasí s covidom, účasť hráčov na olympiáde je ohrozená.

Dobrý deň,

NHL má za sebou tretinu sezóny, čo je vhodná príležitosť predstaviť si najlepších nováčikov a kandidátov na Calderovu trofej. Zatiaľ čo v minulej sezóne za ňou od začiatku kráčal Kirill Kaprizov, tentoraz to vyzerá na podstatne vyrovnanejší súboj.

Pred sezónou bol za najväčšieho favorita považovaný útočník Montrealu Cole Caufield, no z boja o Calderovu trofej si ho môžeme už rovno vyškrtnúť. Pri nečakanom postupe do finále Stanleyho pohára prekvapil 12 bodmi, no v tejto sezóne na to nenadviazal a Montreal ho na kratší čas aj preradil na farmu.

V NHL v 23 zápasoch strelil jediný gól a je zatiaľ sklamaním, rovnako ako Montreal, ktorý je pol roka po finálovej sérii s Tampou predposledný v celej lige.

Naopak, príjemným prekvapením sú výkony Anaheimu a v menšej miere aj Detroitu. Práve v týchto dvoch tímoch môžeme hľadať najväčších adeptov na Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika sezóny.

Detroit sa prekvapujúco drží v boji o play-off, na čom majú veľkú zásluhu 19-ročný švédsky útočník Lucas Raymond a o rok starší nemecký obranca Moritz Seider. Za svoj nástup do NHL si vyslúžili prirovnania k slávnej dvojici bývalých hviezd Steve Yzerman – Nicklas Lidström.

Najväčším šokom doterajšieho priebehu sezóny je však forma Anaheimu, ktorý vedie Pacifickú divíziu a vážne útočí na prvé play-off po štyroch rokoch. Jedným z lídrov tímu je 20-ročný útočník Trevor Zegras, ktorého kreativita zabáva v NHL asi všetkých okrem trénera Johna Tortorellu.

Týždeň v NHL vám prinášame každý víkend počas sezóny a posielame ho aj e-mailom ako newsletter. Počas juniorských majstrovstiev sveta bude mať prestávku.


1. Nemecku rastie ďalšia hviezda

Moritza Seidera si možno pamätáte zo zápasu Slovensko – Nemecko na MS 2019. Za stavu 2:1 pre Slovensko Seider

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Týždeň v NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie