Španieli idú ako prví na svete chovať chobotnice na mäso. Ak to bude ako na rybích farmách, bude to kruté

Najlepšie chobotnice vraj pripravujú v Galícii najčastejšie na Vianoce. Dopyt po ich mäse je taký veľký, že loviť chobotnice v španielskych vodách už nestačí.
Hovorí sa tomu polbo á feira. Je to po galícijsky, lebo v severozápadnom cípe Pyrenejského polostrova, ktorý vyzerá skôr ako predĺženie Portugalska, majú okrem španielčiny aj svoj vlastný jazyk, galego.
V doslovnom preklade je to „chobotnica v poctivom štýle“. Zvyšok Španielska toto jedlo pozná len ako pulpo a la gallega, chobotnica po galícijsky, pretože presne odtiaľ pochádza a je tam jedným z najtypickejších jedál.
„Do Galície treba ísť na chobotnicu, lebo tam je omnoho lepšia ako kdekoľvek inde,“ zvyknú hovoriť Španieli. Do zeleného regiónu sa totiž chodí za prírodou a jedlom.
Až na to, že jej už nie je dosť.