Denník N

Čo pozerať počas sviatkov

Tipy na zaujímavé filmy a seriály od redakcie Denníka N.

Kedy, keď nie na sklonku roka, je najviac času pozrieť si niečo, čo ste nestihli alebo o čom ste ani nevedeli, že bolo nakrútené? Streamingové televízie majú výhodu, že môžete pozerať, kedy chcete a čo chcete. Zároveň je novej filmovej a seriálovej produkcie tak veľa, že najlepšie sa v nej orientuje s konkrétnymi odporúčaniami. A popritom sa ešte stále dá pozerať aj klasická televízia alebo sa môžete vybrať do kín (momentálne len online). Preto sme urobili v redakcii anketu a spýtali sa kolegov otázku:

Čo najzaujímavejšie ste videli tento rok?

Tomáš Bella

Succession (Boj o moc, HBO) – seriál o mediálnom magnátovi a jeho rodine je komédia zamaskovaná za drámu a dráma zamaskovaná za komédiu. V hlavnej postave mnohí vidia Ruperta Murdocha. V jeho seriálových deťoch uvidíte tých najodpornejších rozmaznaných neokrôchancov, akých ste kedy stretli, ale od druhej série s nimi začnete sympatizovať a záver tretej série je možno najlepšie finále akéhokoľvek seriálu za posledné desaťročie. Veľká oslava scenáristického aj hereckého umenia plus zvučka, ktorá mi ako jediná dokáže vytlačiť z hlavy vianočné odrhovačky.

Derry Girls (Netflix) je nenápadná, ale sýta komédia o dievčatách dospievajúcich počas konfliktu v Severnom Írsku v 90. rokoch. Vzácny seriál, ktorý sa na nič nehrá, ale vtipná je takmer každá veta.

Veronika Folentová

Succession (HBO GO) je seriál o moci a jednej rodine. Výborní herci a skvele napísané dialógy. Neexistuje tu „správňacká“ postava, ktorej by ste držali palce. Každú časť vás bude hnevať úplne niekto iný.

Time (HBO GO) – trojdielna miniséria o väznici a pohľade odsúdeného a dozorcu. Seriál ukazuje, že sa zlé veci dejú aj dobrým ľuďom. Veľmi ma to bavilo.

Bonus na sviatky – Coco (HBO GO). K sviatkom podľa mňa patria rozprávky a nielen tie, ktoré pozeráme každý rok. Teraz som si vybrala Coco. Je síce z roku 2017, ale doteraz som ju nevidela. Je to taká krásna rozprávka – farebná, iná a s krásnym posolstvom. Druhú polovicu som skoro celú preplakala.

https://youtu.be/QEb0f6a-tkU

Dušan Mikušovič

Tretej sezóne seriálu Succession (HBO) o rodine mediálneho magnáta Logana Roya som prepadol. Má skvelý spád, vtip a príbeh, ktorý sa točí okolo postáv, z ktorých vlastne ani jedna nie je sympatická. Po Newsroome, prvých sériach House of Cards či The Loudest Voice som konečne našiel dobrý seriál z prostredia médií a politiky.

Netflix prináša čoraz viac regionálnej produkcie z rôznych štátov. Väčšinou to u mňa vytvára len dojem, že som zahltený desiatkami seriálov, ktoré sa obávam začať pozerať, lebo ma nebudú baviť a budem ich považovať za stratený čas. Belgický seriál The Twelve o dvanástich

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Tipy na filmy a seriály

Kultúra

Teraz najčítanejšie